Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40
fax 070-363 48 94
info@segbroek.nl

Goudsbloemlaan 131
tel. 070-363 34 39

facebook.png  twitter.png


Zoeken

Agenda

o 1. Jul 2015
1e klas: sportdag
2e klas: stadswandeling
deadline inleveren cijfers
Toetsen zomerschool I
Zomerschool II - t/m 7 juli
Do 2. Jul 2015
2e klas: sportdag
3e klas: zandmotor (5V beg)

Belangrijke informatie sportdag

Beste jongens en meisjes,

Graag vraag ik jullie aandacht voor twee belangrijke mededelingen over de sportdag brugklassen, morgen, woensdag 1 juli, 9.30 – 15.30 uur op het HDS-terrein:

Het wordt morgen erg warm en zonnig. Daarom vragen we alle leerlingen om water mee te nemen. Neem ook een petje of zonnecap mee en zonnebrand om je mee in te smeren tegen verbranding.

Voor alle leerlingen die meedoen aan de Ramadan geldt de volgende afspraak: we gaan er vanuit dat je aanwezig bent. Is dat vanwege de Ramadan niet mogelijk, dan verwachten we dat je je bij je mentor afmeldt.


Fijne dag morgen en hartelijke groeten,
namens de mentoren, mw. Zwiep en dhr. Demaree, E. Antonisen (conrector GBL) en J. Hegge (conrector KLV)

tumblr_m8uelm0QP61qzfjpv.jpg 


Categorieen: segbroek

Leerlingen 4V Filosofie ontvangen certificaat Ethiek

Leerlingen 4 VWO (Filosofie) sluiten de cursus/webklas over Ethiek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) af met een certificaat.

Wat is een webklas?

Een webklas is een door de RUG gemaakte cursus in Nestor (een elektronische leeromgeving) voor scholieren uit 4, 5 en 6 VWO. In zo'n cursus kun je in 10 studielasturen kennismaken met een wetenschappelijke studie aan de RUG door teksten te lezen en opdrachten te maken onder begeleiding van onderzoekers van de Faculteit der Wijsbegeerte. De cursus duurt vier weken. Iedere week wordt ter voorbereiding stof doorgenomen, on-line colleges gevolgd en opdrachten gemaakt. Als er voldoende punten behaald zijn met de opdrachten, krijg je aan het eind van de cursus een certificaat. In deze webklas werd de ontwikkelingshulp bestudeerd vanuit de ethiek. Is ontwikkelingshulp een kwestie van liefdadigheid? Of is het onze morele plicht om hulp te bieden daar waar mensen lijden aan een tekort aan basisbehoeften? Als het goed is om een grote financiële bijdrage te geven aan een goed doel, betekent het dan dat we slecht zijn als we geen geld geven?


Categorieen: segbroek