Segbroek College

Gemeente Den Haag trekt portemonnee: 'Iedere school een conciërge'

 Sander-Egberts-concierge-Segbroek-College_small.jpg


DEN HAAG -
 De gemeente Den Haag gaat vanaf 2017 structureel één miljoen euro extra uittrekken om iedere school te voorzien van een conciërge. Dat bedrag komt bovenop de 8 ton die daar nu al beschikbaar voor is.


Segbroek nieuws

Orange Carpet Award

In april 2016 vertrokken 10 leerlingen samen met mevrouw Huisman en mevrouw Potma naar China. Voor het eerst gingen Nederlandse scholieren een ministage doen bij een hogere onderwijsinstelling in China. 

De leerlingen hebben onder leiding van beide leraressen een lessenserie spreekvaardigheid gegeven aan Chinese studenten Nederlands van twee gerenommeerde universiteiten (Bei Wai en CUC) in Beijing.


Segbroek nieuws

Talent alleen is niet genoeg

Voorlichtingsavond over de rol van drive, wilskracht en doorzettingsvermogen voor ouders van alle huidige en toekomstige TopSport Talent leerlingen.

logo_top_sport_1.jpg 
DINSDAG 17 JANUARI 19.00 UUR.

SEGBROEK COLLEGE, KLAVERSTRAAT 7

 

Ook dit jaar hebben we weer een aantal deskundigen weten te strikken die zeker tot de verbeelding zullen spreken. Deze deskundigen zijn niet alleen inspirerend, maar zij hebben ook een leerzaam verhaal te vertellen!


Segbroek nieuws

Gastles 4VWO Hersenonderzoek

Vlak voor de kerstvakantie bracht MSc Benthe Westerik een bezoek aan het Segbroek College voor een gastles over hersenonderzoek. Zij werkt als onderzoeker aan het VU medisch centrum bij de vakgroep Anatomie en Neurowetenschappen van professor Jeroen Geurts. In deze vakgroep wordt voornamelijk onderzoek gedaan naar de ‘degeneratie’ van de hersenen bij de ziekte multiple sclerose (MS). Professor Geurts heeft ook de stichting Brein in Beeld opgezet om (hersen)wetenschap in de maatschappij te bevorderen. Benthe Westerik is een van de vertegenwoordigers van Brein in Beeld.
hersen_2.jpg
 


Segbroek nieuws

Van Obamawereld naar Trumpland met Willem Post

willem-post-usa.jpg

Thema-avond

Op woensdagavond 18 januari, vlak voor de inauguratie van Donald Trump als de 45ste president van de Verenigde Staten op 20 januari, organiseert de sectie geschiedenis van het Segbroek College een speciale thema-avond voor leerlingen, ouders, oud-leerlingen, docenten en buurtbewoners!

Speciale gast

We zijn erg blij dat wij onze gewaardeerde oud-collega en bekend Amerika-deskundige Willem Post bereid hebben gevonden om het een en ander te komen vertellen over de bijzondere ontwikkelingen die nu gaande zijn in de Verenigde Staten. Onlangs is van zijn hand verschenen, ‘De spiegel van Amerika, de nieuwe president temidden van boze burgers’.


Segbroek nieuws


Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40
fax 070-363 48 94
info@segbroek.nl

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

facebook.png twitter.png


Van Obamawereld naar Trumpland met Willem Post

Poster_Trump_03_web.jpg
aanmelden-usa.png
Download poster in PDF


Open Dagen 2017

OpenDagen-2017-k.jpg


Wij zijn trots op onze school!


Lisa Ringnalda en Luca Massaro hebben voor u een impressie van de open dag aan de Klaverstraat gefilmd.


Geef Sabine een kans

stichting-sabii.jpg

Ga naar de website >>