Segbroek College

Wij zijn trots op onze school!

Daarom bent u van harte welkom om bij ons te komen kijken op:

Donderdag 14 januari 2016
Algemene voorlichtingsavond Segbroek College (Klaverstraat) 19.00 – 21.00 uur (voor ouders)

Donderdag 21 januari 2016
Open Dag Segbroek College Goudsbloemlaan 16.00 – 20.00 uur (leerlingen met hun ouders)

Zaterdag 23 januari 2016

Open Dag Segbroek College Klaverstraat 9.30 – 13.30 uur (leerlingen met hun ouders)

 


Geen uitdaging te hoog voor 5VWO (zelfs als-ie circulair is…)

Voor vwo-5-leerlingen begon het schooljaar meteen met de Circular Challenge. In dit project werden de leerlingen verschillende vragen gesteld; hoe kunnen wij de school duurzamer maken? Hoe krijgen wij dit voor mekaar? Hoe kunnen betrekken mensen met het project? Na een intensieve samenwerking waarin veel progressie is geboekt, moesten de klassen hun ideeën naar buiten brengen.


Segbroek nieuws

“Vooral heeeel rustig blijven”, dat helpt het meest!

De Ouderraad kijkt met plezier terug op een fantastische avond gisteren, 19 november, rondom het thema “Werking van het Puberbrein”. Kennelijk was het thema prikkelend genoeg voor veel ouders om aanwezig te zijn. Ruim 400 ouders luisterden aandachtig naar de lezing van wetenschapsjournalist en schrijver Mark Mieras, zelf ook vader en dus ervaringsdeskundige op dit gebied. Na de uitleg over het functioneren van het puberbrein volgde een flink aantal tips en tops die helpen in lastige situaties. “Vooral heeeel rustig blijven” blijkt te werken en diep ademhalen. Alles komt goed!

Ook in de workshops lieten ouders zich informeren. Zo trok de workshop van Buro Leerlingenhulp en Diantha van Happy, Healthy, Creative Learning ( www.happyhealthycreative.nl) veel belangstelling maar ook die van “Mooi Jong”, “Centrum voor Jeugd en Gezin” en Franca Nijman (gezinscoach). Goed om te ervaren dat zoveel instanties uit de wijk Segbroek vertegenwoordigd waren om ouders te helpen met tips.


Segbroek nieuws

Presentaties Segbroek Muziek

De leerlingen van Segbroek Muziek sluiten de 1e module af.
Dat doen zij met een spetterende presentatie op de volgende locaties:
 
Zaterdag 21 november 20u30: Paardcafé (Prinsegracht 10) Jaar 4 & 5.

Maandag 23 november 19u00: Aula Klaverstraat Jaar 1,2 & 3
 
U bent van harte welkom deze avond(en) om de leerlingen te zien en horen optreden.

Segbroek nieuws

Thema-avond Ouderraad met Mark Mieras aan de Klaverstraat op 19 november


Ook dit jaar organiseert de Ouderraad de jaarlijkse thema-avond. Dit jaar rond het thema “Werking van het puberbrein”. We zijn erg blij dat we Mark Mieras - bekend wetenschapsjournalist en schrijver van talloze artikelen en boeken zoals Heftige Hersens, Ben ik dat? en Liefde - bereid gevonden hebben om een lezing te verzorgen. Na deze lezing kunt u diverse workshops volgen.
U bent al diverse malen gemaild met het complete programma voor onze thema-avond van donderdag 19 november aan de Klaverstraat. Mocht u zich nog niet aangemeld hebben, dan kan dat alsnog via de onderstaande link naar het inschrijfformulier:

http://goo.gl/forms/vvvdtjPnXJ

De gehele Ouderraad is van mening dat het thema garant staat voor een heel boeiende avond. Wij hopen dan ook op uw komst. Misschien tot ziens op donderdag 19 november aan de Klaverstraat"


Segbroek nieuws


Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40
fax 070-363 48 94
info@segbroek.nl

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

facebook.png  twitter.png