Segbroek College

Wetenschap: de Noordpoolacademie met Bernice Notenboom op 5 november

Donderdag 5 november en een deel van vrijdag 6 november nemen 2G1, 2V1, 2V2 en 2V3 deel aan de Noordpoolacademie in het kader van het Wetenschappelijk onderwijs op onze school. De Noordpoolacademie is een initiatief van stichting Oikos in samenwerking met Bernice Notenboom en DeBegaafdenwijzer.  Vorig jaar hebben de tweede klassen ook met succes deelgenomen aan dit unieke project rondom het thema "duurzaamheid".

Na een lezing met prachtige beelden van poolreizigster en documentairemaakster Bernice Notenboom gaan leerlingen aan de slag om een actie voor een beter klimaat te bedenken. Dit kan op school, thuis of in de wijk zijn. Ze ontwerpen een plan van aanpak en kunnen in de komende weken de acties ook ten uitvoer brengen. Daarvoor krijgen ze aan het eind van de dag een pitch training.

Het programma start donderdag om 8.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Op vrijdag volgen de leerlingen het normale rooster. Tijdens het 4e, 5e en 6e uur werken de leerlingen aan een schrijfopdracht met het thema “duurzaamheid”. Het is de bedoeling dat ze de ervaringen van donderdag en hun eigen ideeën verwerken.  

Het Segbroek College is op 5 november ook "gastschool" voor enkele basisscholen in de omgeving. Deze doen mee met hun plusklasleerlingen uit de bovenbouw. De 5 VWO-leerlingen zijn ook actief in het programma betrokken. Ook zij zullen acties ontwerpen op gebied van een circulaire economie en enkele leerlingen hebben een organisatorische taak op zich genomen. Zo verlenen ze assistentie bij hun jongere collega's van de tweede klassen en verzorgen ze een duurzame lunch voor alle leerlingen.


Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

E: info@segbroek.nl

facebook.png twitter.png instagram.png

Privacy Policy