Segbroek College

Geen uitdaging te hoog voor 5VWO (zelfs als-ie circulair is…)

Voor vwo-5-leerlingen begon het schooljaar meteen met de Circular Challenge. In dit project werden de leerlingen verschillende vragen gesteld; hoe kunnen wij de school duurzamer maken? Hoe krijgen wij dit voor mekaar? Hoe kunnen we mensen betrekken bij het project? Na een intensieve samenwerking waarin veel progressie is geboekt, moesten de klassen hun ideeën naar buiten brengen.

 

Ontbijt op het ministerie

Vrijdag 20 november was daar de grote dag: het werk waar wij meer dan twee maanden mee bezig zijn geweest zou gepresenteerd worden bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Om goed de dag te beginnen, werden we verwacht rond acht uur om gezamenlijk te ontbijten. Met buitengewoon lekkere belegde broodjes, krokante koeken en speciale verse sapjes kon iedereen wel wakker worden!

Na het afruimen van de borden konden de presentaties beginnen. We werden hartelijk welkom geheten door het Ministerie en vervolgens voorgesteld aan het panel. Het panel bestond uit een viertal mensen dat na afloop van iedere presentatie zijn mening gaf. Onder andere onze rector, dhr. Korsten, behoorde tot het uitverkoren kwartet.

En toen begonnen de presentaties. Green College (5VB) mocht het ijs breken, daarna mocht COnee (5VD) hun verhaal doen, vervolgens ging GreenVision (5VA) een show geven van hun ideeën en ten slotte sloot Groen Gedaan (5VC) het presentatie-gedeelte af.

Van het panel kregen alle klassen uitsluitend positief commentaar, en duidelijk was te zien dat ieder zich met enthousiasme had ingezet om van dit project iets moois te maken!

 

Na afloop kreeg iedere leerling nog een dopper-fles voor hun inzet. Ook mochten de broodjes die over waren gebleven worden meegenomen door de leerlingen. De geslaagde ochtend werd geheel afgesloten met een gezellige nabespreking tussen een aantal leerlingen, leraren en de aanwezigen op het ministerie. Er kan gezegd worden dat op vrijdag 20 november het Segbroek College zich van zijn beste kant heeft laten zien!

 

Meer informatie over een aantal van de bedachte ‘groene ideeën’ is te vinden op de zelf ontworpen projectwebsite, http://groengedaan.jimdo.com/ . neem gerust een kijkje!

 

Noah van meekeren (5VC)

Bekijk hier alle foto's van de Circular Challange >>

A_Overzichtsfoto_2.JPG

A_Overzichtsfoto_1.JPG 


Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

E: info@segbroek.nl

facebook.png twitter.png instagram.png

Privacy Policy