Segbroek College

Het Segbroek debatteert .... en hoe!

Debat.pngGeert Mak schreef al eens in zijn bestseller 'De eeuw van mijn vader' dat jongeren vroeger, voordat de verbeelding in de jaren '60 van de vorige eeuw aan de macht kwam, vooral zo oud mogelijk wilden lijken. Driedelig grijs, baarden, vestzakhorloges: we kunnen ons er nu niets meer bij voorstellen, maar vroeger kon je als 17-jarige ècht de blits maken met deze 'features'.

Dat Vroeger herleefde een beetje, tijdens de tweede voorrondedag van.het Nationaal Kampioenschap Debatteren voor scholieren, op zaterdag 28 november,  in het Gemeentelijk Gymnasium te Hilversum. En een beetje geïntimideerd door die van pa geleende kostuums (heren), moeders pumps (dames) en de schijnbaar hoogst serieuze atmosfeer waren onze Segbroek-helden wel. Maar dat duurde, bij hun eerste debat 'voor het echie', gelukkig maar een paar tellen; daarna presenteerde het Allereerste,  Onvervalste, Geweldig Enthousiaste Segbroek debatteam zich met Haagse bluf, pure onverzettelijkheid, soms een ontwapende lach en vooral héél veel talent. De passie spatte er vanaf, tijdens het spreken over de vooraf bekendgemaakte stellingen! 

Ondanks de informatie die we van de uitstekende organisatie door het Nederlands Debat Instituut vooraf kregen, wisten we nauwelijks in welk avontuur we ons gingen storten. Maar na een niet helemaal vlekkeloos verlopen generale hier op school stegen de sprekers, een machtig mooie mix van leerlingen uit bovenbouw havo en vwo, werkelijk boven zichzelf uit in de Hilversumse arena. Het resultaat? Een gew
éldige debatdag, waarna de revanchegevoelens voor volgend jaar op een positieve manier mee naar huis werden genomen. Tijdens de gemeenschappelijke pizzasessie na afloop, terug in de Mooiste stad achter de duinen, kon al worden vastgesteld dat we volgend jaar weer terug zullen komen. En Hoe! Een mooie traditie is geboren!

Foto_2.JPG

Foto_1.JPG

V.l.n.r.: Sanne, Daniëlle, Rafael, Mohamed, Ilias en Philip vertegenwoordigden het Segbroek College bij het NK debatteren voor scholieren in Hilversum. mevr. Lust en dhr. Kleinrouweler reisden mee en zagen dat het goed was.

 

Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

E: info@segbroek.nl

facebook.png twitter.png instagram.png

Privacy Policy