Segbroek College

Dodenherdenking

Op 4 mei vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats bij het Haags Verzets- en Bevrijdingsmonument op het Carnegieplein tegenover het Vredespaleis. Het Segbroek College heeft dit monument geadopteerd. Op 4 mei zal er dan ook een krans worden gelegd door leerlingen van onze school. 

 

Vanaf 19.45 uur is er bij het monument muziek, met daarna twee minuten stilte om 20.00 uur. Daarna een krans-/bloemlegging gevolgd door een defilé. De muziek wordt verzorgd door Kunst voor het Volk. 

Voorafgaand aan de 4-meiherdenking vindt een bijeenkomst plaats in het gymnasium Haganum aan de Laan van Meerdervoort 57, gevolgd door een stille tocht naar het Carnegieplein. De bijeenkomst start om 18.30 uur.

In het Haganum zal o.a. oud-Minister van Defensie Prof. Dr. Ir. J.J.C. (Joris) Voorhoeve spreken. Het thema van zijn lezing is Het Europese Gemenebest: hoe de vrede van 1945 een opdracht aan ons is. Daarnaast zullen leerlingen van het Segbroek College teksten voordragen. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door leerlingen van het Segbroek College en van het Haganum. 

Na afloop van de ceremonie op het Carnegieplein vindt vanaf 20.30 uur een vredesconcert plaats in de Anglicaanse Kerk aan de Ary van der Spuyweg 1.

Het vredesconcert wordt verzorgd door het koor van de Anglicaanse gemeenschap onder leiding van Christina Edelen en er is cello- en orgelmuziek. Daarnaast zullen gedichten ten gehore worden gebracht. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met de Haagse Gemeenschap van Kerken. 

Hopelijk zijn er veel collega’s, leerlingen en ouders aanwezig.


Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

E: info@segbroek.nl

facebook.png twitter.png instagram.png

Privacy Policy


Open Dag 2018

Poster OpenDagen-2018.jpg