Segbroek College

Start van de Noordpoolacademie op vrijdag 13 oktober

Aanstaande vrijdag 13 oktober gaat voor 5vwo editie 2017-2018 van de Noordpoolacademie van start, het vierde project in de reeks. Dit jaar staat de Academie in het teken van Klimaatverandering (het probleem) en Duurzame ontwikkeling (de oplossing).

leemans-1.jpg worldschool-2.jpg

We starten het project vrijdag de 13e met het gezamenlijk kijken naar de verontrustende documentaire "Before the Flood", verteld door Leonardo di Caprio. Daarna is er voor de leerlingen een “Segbroek College Tour” met professor Rik Leemans van de Universiteit Wageningen (foto).

Professor Leemans is hoogleraar milieusysteemanalyse en leidt  in Wageningen de vakgroep die klimaatmodellen maakt.  Met deze modellen draagt Leemans bij aan het onderzoek van de IPCC (the International Panel for Climate Change), een groep van internationale klimaatwetenschappers die samenwerken aan het beschrijven en voorstellen van klimaatverandering en de mogelijke gevolgen ervan.

In de middag formuleren de leerlingen een eigen onderzoeksvraag, waarmee ze de komende maanden bij de vakken aardrijkskunde, biologie en economie aan de slag gaan.

Een groep van 12 leerlingen uit 5vwo is al eerder gestart met het project via Worldschool. Het Worldschoolnetwerk, waar het Segbroek College sinds dit schooljaar lid van is, stelt ons in staat gemakkelijk nationale en internationale contacten te leggen die ervoor moeten zorgen dat het onderzoek daadwerkelijk bijdraagt aan het bouwen van een duurzame samenleving.


Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

E: info@segbroek.nl

facebook.png twitter.png instagram.png

Privacy Policy


Open Dag 2018

Poster OpenDagen-2018.jpg