Segbroek College

'Hey! Het is oké,

        Paul_Blokhuis.jpg

Op 9 januari is staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) bij ons op school geweest voor de landelijke aftrap van de campagne: Hey, het is oké, maak depressiviteit bespreekbaar (Heyhelpt.nl). 


In de mediatheek heeft hij een presentatie gegeven voor de leerlingen uit 2 vwo. Ook is hij met enkele leerlingen in gesprek gegaan. Daarna is de reclamespot voor de campagne bij ons in primeur gegaan. Vanaf dat moment wordt die spot ook uitgezonden op tv.

Tot slot is op het schoolplein in het bijzijn van de leerlingen de campagnevlag gehesen, waarmee de campagne landelijk echt van start is gegaan.

De campagne kreeg een vervolg met een gastles door Stichting Tweestrijd in 2 atheneum.

Natuurlijk blijft het niet bij gastlessen. Voor leerlingen is het belangrijk om te weten dat ze problemen van henzelf, of van klasgenoten bespreekbaar kunnen maken en dat de mentoren en zorgteam klaarstaan om ze te helpen. 

Vanzelfsprekend zijn we trots op hoe onze leerlingen zich gemanifesteerd hebben. Ze zijn vol aandacht en betrokkenheid aanwezig geweest bij de presentatie. Zij zijn zich nu bewust van de impact van depressie en weten dat ze binnen en buiten de school altijd bij iemand terecht kunnen als dat nodig is.Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

E: info@segbroek.nl

facebook.png twitter.png instagram.png

Privacy Policy


Open Dag 2018

Poster OpenDagen-2018.jpg