Segbroek College

Historisch schaatssucces voor het Segbroek College

Nog nooit werd er in de afgelopen 17 jaar dat het Segbroek College aan de NK SPA meedeed, zo'n succes gehaald. Maar liefst 3 NK titels voor de ploegen en een NK titel voor scholen werden er op dinsdag 6 februari op de coolste baan van Nederland gehaald.

segbroek-schaatst.JPG

Met een record aantal punten won het Segbroek College voor de 3e keer de NK SPA Over-All Scholen Wissel Trofee na een zware strijd met het Tabor College uit Hoorn.
Twee NK titels werden door de niet-licentieploegen gewonnen in de leeftijdscategoriën tot 15 (Thijmen, Kris en Liam) en tot 18 jaar (Daan, Sebastiaan en Jason). Brons werd er gehaald door de 2e Segbroek ploeg. Historisch was de Nederlandse titel bij de licentie jongens tot 18 jaar. Nog nooit had een licentieploeg van het Segbroek goud gehaald. Dominique de Beer, Niels  D'Huij en Armand Broos voltrokken dit huzarenstukje (zie foto).

schaatsen-segbroek.jpg

De 3 NK titels gaven de doorslag wat betreft de titel voor de beste schaatsschool van Nederland. Organisator Jan van der Meulen noemden Het Tabor College en het Segbroek College de twee schaatsgrootmachten van het toernooi. Bij de afsluiting gaf hij het grootste compliment van de dag: Jullie verdienen als Segbroekschaatsploeg eigenlijk de titel 'Sportploeg van het jaar in Den Haag'. De trainers Frank en Eugenie Herrebout en Jan Pieter Tensen konden terugzien op een zeer geslaagd toernooi. Dit was de kroon op de vele schaatsuren op de Uithof. Segbroek College is één van de weinige scholen in Nederland waar op zo'n professionele wijze wordt getraind. Wie echt goed wil leren schaatsen is van harte welkom op het Segbroek College. Prestaties en plezier gaan hand in hand samen.


https://www.ad.nl/den-haag/en-weer-is-het-segbroek-college-de-beste-schaatsschool-van-het-land~a348ead7/


Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

E: info@segbroek.nl

facebook.png twitter.png instagram.png

Privacy Policy


Open Dag 2018

Poster OpenDagen-2018.jpg