Segbroek College

Projectdag NL Doet, 3M op vrijdag 9 maart 2018

Op vrijdag 9 maart deden de leerlingen van 3 Mavo in het kader van maatschappelijke stage mee aan de landelijke actie NL Doet. Op een aantal locaties verrichtten onze leerlingen vele verschillende werkzaamheden. Zo klusten de klassen 3M1 en 3M2 voor de thuiszorgorganisatie T-Zorg bij de cliënten.
                 pd1.jpg PD2.jpg

De leerlingen deden in twee- en drietallen o.a. boodschappen, ruimden tuintjes op, hielpen met vragen over de computer en nog veel meer, waarbij natuurlijk de onderlinge gesprekken en ontmoetingen van misschien nog wel grotere waarde waren dan de verrichte klusjes.

                 pd3.jpg pd4.jpg

Klas 3M3 werkte in het Zuiderpark bij de stadsboerderij hard aan al het groen in en om de boerderij. Ook werden bijvoorbeeld plantjes in potten geplant.

                                    pd5.jpg pd6.jpg

Klas 3M4 gaf bij basisschool Elout het schoolplein een veel groener karakter. Hiervoor moesten vele tegels en banken worden uitgegraven en verplaatst.

 

Klas 3M5 ging in het Westbroekpark bij de Tuinen van Greens aan de slag. Dit was een heel grote klus en die werd dan ook samen met een klas van de ISH aangepakt.

                                     pd7.jpg pd8.jpg

Onze leerlingen deden het uitstekend bij al deze projecten, ze hebben heel hard gewerkt. Het was een zeer waardevolle ervaring voor de 3M-ers zelf en ze leverden een prachtig visitekaartje voor onze school af.


Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

E: info@segbroek.nl

facebook.png twitter.png instagram.png

Privacy Policy