Segbroek College

Segbroek leest, discussieert en bekroont

Tien leerlingen van het Segbroek College doen mee aan de Inktaap. De Inktaap is dé jongerenprijs van de Nederlandse literatuur. Het is voor het eerst dat het Segbroek meedoet aan deze literaire prijs uitgereikt door scholieren. Reden om deel te nemen? We willen het lezen van boeken enthousiasmeren en laten zien dat leesplezier niet stopt na de laatste pagina van een boek. 

                          

De drie boeken                                                          aap2.jpg

Afgelopen oktober zijn tien leerlingen uit de bovenbouw begonnen met het lezen van de winnende titels van de BNG Bank Literatuurprijs, de ECI Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. De boeken waar het om gaat zijn En we noemen hem van Marjolijn van Heemstra, Wees onzichtbaar van Murat Isik en De mensengenezer van Koen Peeters.

 

Levendige discussies

Vrijdag 16 november jongstleden vond op school de eerste bespreking plaats van het boek En we noemen hem van Marjolijn van Heemstra. De levendige en soms verhitte discussies werden afgesloten met een cijfer van iedere leerling en een rapportage van de belangrijkste bevindingen. Als alle drie de boeken besproken zijn, zal op basis van een inhoudelijke onderbouwing en de gegeven cijfers onze winnaar gekozen worden.

 

Slotdag

Op 12 maart vindt de slotdag van De Inktaap 2019 plaats. Dan komen de schrijvers en scholen uit heel Nederlands samen om workshops te volgen en verder te praten over de gelezen boeken. Maar natuurlijk gaat het die dag vooral om de literaire apotheose: de uitreiking van de Inktaap 2019.

 

Meer informatie: www.inktaap.nl


Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

E: info@segbroek.nl

facebook.png twitter.png instagram.png

Privacy Policy