Segbroek College

Jens La Roi kersverse wethouder Madurodam

Groep Busra Celick

Maandagmiddag 9 september vond de installatie plaats van het 68e college van burgemeester en wethouders van Madurodam. Vanuit het Segbroek College nam Jens la Roi uit 5 vwo deel. In een pitch van twee minuten maakte Jens indruk op publiek én burgemeester Pauline Krikke door een zeer persoonlijke visie te geven op de invulling van zijn nieuwe ambt.

 

Lange traditie

Sinds het aftreden van Prinses Beatrix in haar kroningsjaar 1980 kiest Madurodam ieder jaar een nieuw college en daarmee een nieuwe burgemeester. Deze “burgervader” is daarmee de enige gekozen burgemeester van Nederland. Als onderdeel van de verkiezingen presenteren de kandidaten zich en vertellen ze wat zij willen doen voor de samenleving dit collegejaar. Want door er als kind op kleine schaal voor je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving.

Jens’ challenge

De tien kandidaten hadden voorafgaand aan hun installatie een challenge bedacht. Een missie waar zij gedurende hun ambtsjaar met ziel en zaligheid aan willen werken.  

Stuk voor stuk maakten de voorgedragen challenges grote indruk op het publiek. De inhoud van de challenges varieerden van het voorkómen van eenzaamheid onder jongeren tot het samenbrengen van verschillende culturen.

Als allerlaatste betrad Jens la Roi het podium. Aan het eind van zijn pitch vatte hij zijn missie als volgt samen: “Uit eigen ervaring weet ik dat jongeren met cerebrale parese vaak last kunnen hebben van gevoelens van eenzaamheid of sociale belemmering. Daarom wil ik deze mensen via mijn challenge bij elkaar brengen en laten zien dat ze niet alleen zijn.”

 

Burgemeester

De nieuwe burgemeester van Madurodam is Büsra, zestien jaar oud en afkomstig van het Gymnasium Haganum. Büsra wil tijdens een speciaal evenement mensen uit Nederland van verschillende (migratie-)achtergronden uitdagen om uit hun bubbel te stappen en hen samenbrengen om van elkaar te leren.

 

Madurodam: meer dan een themapark

Jaarlijks schenkt Madurodam haar opbrengsten aan goede doelen die kinderen inspireren om verbinding met anderen te maken ongeacht leeftijd, achtergrond of religie, in totaal inmiddels al ruim 35 miljoen euro sinds de oprichting in 1952. In 2018 keerde het Madurodam Kinderfonds maar liefst 733.000 euro uit aan projecten voor kinderen. Het college van B&W bezocht 10 van de in totaal 23 projecten uit de omgeving Den Haag. In totaal gaf het Madurodam Kinderfonds 120.200 euro aan Haagse projecten voor kinderen.

Voor meer informatie: www.Madurodam.nl


Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

E: info@segbroek.nl

facebook.png twitter.png instagram.png

Privacy Policy