Segbroek College

Op bezoek bij het Residentie Orkest

residentie.jpg

Donderdag 26 september ging een delegatie van ruim 20 leerlingen uit 4H, 5V en 4M naar de voormalige ambachtsschool aan de Meppelweg in Den Haag. Deze oude school geeft nu de ruimte aan een ander ambacht, namelijk die van musici. Een kleine bezetting van het Residentie Orkest repeteerde muziek van Händel. 

De leerlingen kregen van een orkestlid informatie over het orkest en over de instrumenten. De bevlogen altvioliste nam als invalshoek dat je voor je passie moet gaan. Ze speelde ook nog twee prachtige stukken. 

Vervolgens gingen we een klein halfuur naar de repetitie luisteren. De trage muziek vergde veel van de concentratie. Gelukkig konden de leerlingen daarna zelf aan de slag. In groepjes leerden ze op koperen blaasinstrumenten, viool en klarinet spelen. Het was heel leuk dat leerlingen die het eerst best saai vonden, opbloeiden door zelf aan de slag te gaan. Leerlingen die dachten dat ze het niet konden, maakten opeens muziek! De sectie Muziek genoot hier erg van en hoopt op een snel vervolg.


Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

E: info@segbroek.nl

facebook.png twitter.png instagram.png

Privacy Policy