Segbroek College

NKSPA 12 maart 2019


Schoolschaatsen

Trainingen elke vrijdag 15.00-16.30 uur en dinsdag van 08.15-09.15 uur en om de veertien dagen op zondag van 09.30-11.00 uur.

Voor meer informtaie kun je contact opnemen met dhr. Tensen.
 
Nieuws van het Segbroekschaatsen.

Ludieke slotwedstrijden op 29 maart

Zo'n 15 schaatsers waren verkleed op de laatste schaatstraining op de Uithof.
Iedereen was verkleed en in een geweldig tempo werden er 7 onderdelen afgewerkt.
Het begon met een spectaculaire kluun/schaatswedstrijd, waarbij de brug twee maal klunend werd afgelegd. Het tweede onderdeel was de pittige afvalrace.  Daarna was er achteruitrijden en vervolgens  zo lang mogelijk op 1 been schaatsen. Het vijfde onderdeel
werd nipt door de jongens gewonnen, die tegen de meisjes als een soort treintje rond de baan schaatsten. De estafetterace tussen 4 teams was heel spannend en werden de wedstrijden afgesloten met het ludieke buikschuiven. Eerst snelheid maken, dan op je buik vallen en dan zo ver mogelijk uitglijden. Tenslotte werd er tegen de richting in door alle schaatsers met de Segbroekschaatsploeg het laatste rondje van het schaatsseizoen 2018/2019 geschaatst. Een waardig slot van een geweldig schaatsseizoen. Op 12 april wordt het schaatsseizoen definitief afgesloten op het ijsgala in Ockenburg.


Tensen.jpg


Uitgebreid verslag van de Segbroekschaatsploeg in de maand maart.

Drie activiteiten zullen in dit verslag de revue passeren en wel het trainingsdagje Thialf,
het NK schoolschaatsen te Breda en het sponsorschaatsen voor Local Heroes op de Uithof.
Bij alle drie de activiteiten volgt een verslag met foto's.

Dagje Thialf 
Op zondag 10 maart vertrokken rond 0.8.00 uur 24 kinderen inclusief een aantal ouders naar
Thialf te Heerenveen. Op het snelste ijs van Europa werden de laatste puntjes op de i gezet voor het NK schoolschaatsen. Eerst kregen we een bijzonder interessante rondleiding in het vernieuwde Thialf. Ook hoorden we hoe het kwam, dat ijsmeester Boomsma het ijs zo snel kreeg. De Koninklijke loge werd bezocht en de imposante fitnessruimte werd bekeken. Ook zagen we een portrettengalerij van enkele zeer beroemde schaatsers. Na de heerlijk lunch werd er twee uur getraind op het supersnelle ijs. Een prachtige ervaring voor onze Segbroekschaatsers.


Tes_Thialf_1.jpg

NK Schoolschaatsen weer succesvol. 

Met 2 gouden, 2 zilveren en een finaleplaats deed het Segbroek weer van zich spreken bij het NK schoolschaatsen. Ook werden bekers gewonnen bij de ijsspelletjes en het ijspegel vangen.

Met een bus vol leerlingen en familieleden vertrok de Segbroekschaatsploeg op dinsdag 12 maart naar het NK schoolschaatsen naar Breda. De NK ScholenPloegenAchtervolging (NKSPA) is met bijna 2000 deelnemers het grootste schaatstoernooi van Nederland. De beste scholen met 70 teams, waaronder 8 teams van het Segbroek College deden mee aan dit jaarlijkse ijsfeest op de ijsbaan in Breda. Er was niets aan het toeval over gelaten t.a.v. de voorbereiding. Vijf maanden intensief trainen en op zondag 10 maart werd de generale repetitie op Thialf gehouden. Ondanks enige valpartijen lukte het toch weer om de wisselbeker voor de beste schaatsschool van Nederland in de wacht te slepen en dit keer met ruime voorsprong op het Tabor College. Het begon dramatisch met de ongelukkige val van team 1A. Op initiatief van Eugenie Herrebout werd de exclusieve aftermovie gewonnen met de meeste likes op facebook, waardoor dit team de gehele dag werd gefilmd. (zie de link:  https://www.facebook.com/supportervansport/videos/370086917174729/ Later heeft dit team zich goed herpakt. Ook de getalenteerde licentieploeg tot 15 jaar liep door een valpartij de finaleronde mis. Grote successen werden er wel gehaald door de recreatieploegen onder luide aanmoedigingen van de begeleiders, leerlingen en ouders.

Teambuilding
O.l.v. Anne wonnen Yazz, Chenoa en Maja verrassend bij hun debuut zilver bij de meisjes recreanten tot 15 jaar. De jongens Liam, Camiel, Joppe en Ruben wonnen ondanks een valpartij eveneens zilver. De 2e Segbroekschaatsploegen bij de jongens (4e) en meisjes tot 15 jaar (8e) haalden ook goede resultaten.
 Jinte, Kris en Ciltali wonnen met 1.19 over de 2 ronden eindelijk goud bij de meisjes tot 18 jaar.  Voor Jinte een bekroning na 8 jaar lid te zijn geweest van de Segbroekschaatsploeg. (zie actiefoto) Het hoogtepunt kwam op rekening van  de recreatiehouders tot 18 jaar, waar Emma, Sebastiaan en Daan niet alleen de titel haalde, maar ook het Nederlandse record over 3 ronden verbeterden naar 1.47.76.
Plezier, teambuilding en zelfvertrouwen waren de sleutels tot dit grote succes aldus de trainers Frank, Eugenie Herrebout en Jan Pieter Tensen. Het Segbroek College mag trots zijn op zo'n resultaat. Volgend jaar zal geprobeerd worden om voor de 5e keer en definitief de wisselbeker voor scholenteams te bemachtigen.

Tes_nk_spa.jpg

Sponsorschaatsen voor Local Heroes. (zie foto's)
Op dinsdag 19 maart j.l. reden 20 Segbroekschaatsers samen met schaatscoach Jan Pieter Tensen gedurende 48 minuten hun sponsorrondjes op de Uithof. Traditioneel werd er weer gereden voor Local Heroes. Jeannine de Hoop Scheffer gaf het startschot. De baan was weer versierd met de rood,wit en blauwe kleuren van Local Heroes, de wanddoeken en de gekleurde letters' Segbroek College helpt Local Heroes'. Ook inspireerde de Keniase muziek de schaatsers tot het reden van vele rondjes. Er werd in totaal 1500 euro opgehaald, waarbij Tensen goed was voor 600 euro en Isabel (100), Tazneem (120) en Kuba (100) droegen het leeuwendeel  bij voor de 900 euro  van de leerlingen. De cheque werd om 16.30 uur door J.P. overhandigd aan bestuurslid Jeannine de Hoop Scheffer onder luid applaus van de deelnemers. Het geld zal gebruikt worden voor de ondersteuning van een meisjesschool in Keringat te Kenia. De meisjes krijgen daarvoor onderwijs en kunnen zich voorbereiden op een carrière in de sport.

Tes_local_heroes_1.jpg

Andere activiteiten
Op vrijdag 29 maart wordt het schaatsseizoen afgesloten met verkleedschaatsen, waarbij allerlei alternatieve wedstrijdjes worden georganiseerd. Dit gebeurt van 15.30 tot 16.30 uur. Tenslotte vindt het IJsgala plaats te Ockenburg 12 april van 17.00 tot 20.00 uur. Na het bowlen en eten zullen er filmpjes/foto's vertoond worden op het scherm en zullen er nog speciale prijzen uitgereikt worden. Het zal een bijzondere afsluiting worden van een mooi schaatsseizoen.

Schaatsen blijft een unieke ervaring voor de Segbroekleerlingen
Na de prachtige resultaten van vorig jaar toen we met 3 Nederlandse titels en een 3e plaats voor de 3 keer het NK scholenklassement wonnen kunnen we nu wederom terugzien op prachtige resultaten.

9.jpg

Op 15 februari haalde de Segbroekschaatsploeg tijdens de voorrondewedstrijden schoolschaatsen 4 maal goud en viermaal zilver. We wonnen daarbij voor de 9e keer het scholenklassement met maar liefst 21 punten voorsprong op nummer 2. We lieten daarbij 10 scholen achter ons. Hierdoor plaatsten we ons met  8 ploegen voor het NK schoolschaatsen, die op 12 maart in Breda worden gehouden. De prestaties stonden in week 8 in Haag- Westnieuws, de Loosduinse krant en in de Posthoorn.
Hieronder volgt de impressie van de afgelopen wedstrijd.

7.jpg

3.jpg

Sfeer en prestaties
Na ruim 4 maanden intensief trainen was het op vrijdag 15 februari eindelijk zo ver. De meeste leerlingen trainden iedere vrijdagmiddag van 15.15 tot 16.30 uur en een aantal iedere zondagochtend van 0.9.45 tot 11.00 uur. De echte fanatiekelingen kwamen zelfs 2 keer per week. Het heeft ons beslist geen windeieren gelegd. Na wat gepuzzel kwamen we met 11 evenwichtige ploegen aan de start. 8 recreatieploegen en 3 licentieploegen.

8.jpg

5.jpg

Er heerste een fantastische sfeer op de Uithof waar de Segbroekleerlingen elkaar samen met de ouders opzweepten tot ongekende prestaties. De thuisbljvers zullen er zeker spijt van hebben gehad, dat ze hier niet bij waren. De prachtige foto's van Rowin Hofker spreken boekdelen.

1.jpg
 
De meisjes  en jongens uit de recreatieklassen t/m 14 jaar wonnen met de titel op 2 ronden. Vooral de debutanten deden van zich spreken. Ook de meisjes en jongens tot 18 jaar wonnen goud 1.51 over 3 ronden en zet realiseerden met hun tijden de beste jaarprestaties. Alle 4 teams kunnen meestrijden voor een medailles en zelfs voor de titels. De jongens en meisjes licentieploegen  tot 15 jaar zijn met hun 2e plaatsen ook kanshebbers voor medailles. Niet alleen de prestaties, maar het grote plezier spatte tijdens die middag van het ijs.

2.jpg

De begeleiders Frank Herrebout en Jan Pieter Tensen konden terugzien op een geslaagd kampioenschap. Al met al een prachtig resultaat van de Segbroekschaatsploeg waar het Segbroek College best zuinig en trots op kan zijn.

Uitslagen en prognoses van alle geplaatste teams.
Licentiehoudsters tot 15 jaar: Amber, Nora, Stefanie, Tess , Zoë: 1.48 (2r): 2e
Licentiehouders tot 15 jaar: Ted, Timo en Kai: 1.46.21 (3r): 3e
Recreatiehoudsters tot 15 jaar: Anne, Yazz, Chenoa en Maja 1.37.37 (2r) : 1e of 2e
                                           team 2: Anastasia, Isabel, Clasina, Marit: 2.03.01 (2r): 7e/8e
                                                         aangevuld met Tazneem.
Recreatiehouders tot 15 jaar: Liam, Camiel, Joppe en Ruben (2): 1.25.41: 1e/2e
                                           team 2: Jean,Luuk, Gino en Angelino (2r): 1.43.69: 5e /6e
Recreatiehoudsters tot 18 jaar: Jinte, Kris en Citlali : 1.19.50 (2r): 1e
Recreatiehouders    tot 18 jaar: Daan, Sebastiaan en Emma: 1.51.58: 1e

6.jpg

Komende activiteiten
In de voorjaarsvakantie is er gewoon doorgetraind. A.s. vrijdag is er de generale repetitie voor het NK schoolschaatsers voor alle leden van de Segbroekschaatsploeg vanaf 15.15uur op de Uithof.

Op zondag 10 maart gaan we met een groep van minimaal 20 leerlingen naar Thialf en vertrekken uiterlijk om 0.7.45 uur vanaf de Klaverstraat. Na een rondleiding  en een lunch gaan we twee uur trainen op het snelste ijs van Europa.
                                                THIALF.jpg

Dinsdag 12 maart is dan het hoogtepunt van het schaatsseizoen en vertrekken we met de bus vanaf de Klaverstraat om 07.00 uur naar Breda, waar we onze titel als beste schaatsschool van Nederland gaan verdedigen. De vooruitzichten zijn goed. (zie onze
prognoses). We rekenen weer op vele supporters. Het zal weer één groot schaatsfeest worden waarbij de prestaties en het plezier hand in hand samen gaan. We proberen bij goede resultaten het weer onder de aandacht te brengen in de plaatselijke kranten, Haagsche Courant , wellicht TV West en natuurlijk weer op de Segbroeksite.

                                        nk_spa.jpg 

Dinsdag 19 maart gaan alle leden van de Segbroekschaatsploegen sponsorschaatsen voor Local Heroes en wel van 15.30 tot 16.15 uur en proberen we 1500 euro bij elkaar te schaatsen. Belangstellende collega's en directieleden  zijn van harte welkom.

Vrijdag 29 maart is het verkleed schaatsen en rijden we de alternatieve wedstrijden.

Vrijdag 12 april is het afsluitende schaatsgala.
Kortom er is van alles te beleven bij het schoolschaatsen. Het is gewoon een voorrecht om lid te zijn van de Segbroekschaatsploeg.

J.P.

4.jpg
 

cid_ii_152d23717d264d6b.jpg


Adresgegevens

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40
info@segbroek.nl

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

facebook.png  twitter.png