Segbroek College

Het Theater aan het Spui op bezoek bij het Segbroek!

Normaal gesproken nodigt het Theater aan het Spui ons uit om naar hen te komen, maar nu kwamen zij met een voorstelling naar ons!

Op 30 april mochten wij het theatergezelschap De werelden van Schalk bij ons verwelkomen. De voorstelling 'Het Meisje' is een korte interactieve theatervoorstelling uit De Wentel, de nieuwe verhaalwereld van het theatergezelschap De werelden van Schalk. Het interactieve houdt in dat het publiek het verhaal via de smartphone bepaalt. Hierdoor wordt geen enkele voorstelling van Het Meisje hetzelfde. De voorstelling werpt een aantal ethische dilemma's op en stelt het publiek hierbij steeds één simpele vraag: hoe ver zou jij gaan om te overleven.

Dat maakt 'Het Meisje' een theatervoorstelling, experiment en onderzoek in één. 'Het Meisje' dient als proloog voor 'De Wentel' een avondvullende voorstelling die in november in het Theater aan het Spui in première zal gaan.

De voorstelling duurde telkens 25 minuten en werd vooraf gegaan met een korte introductie en achteraf een nagesprek. Het geheel nam één lesuur in beslag. De acteurs hebben de voorstelling drie keer gespeeld bij drie verschillende klassen en elke keer verliep de voorstelling anders.

De leerlingen waren unaniem enthousiast, het interactieve en dicht op de huid gespeelde stuk maakte nieuwsgierig en dat heeft gemaakt dat alle leerlingen hebben aangegeven de voorstelling in november in het theater te willen zien!
 

Marianne van Horssen

de_Wereld_van_Schalk.jpg 


Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

E: info@segbroek.nl

facebook.png twitter.png instagram.png

Privacy Policy


Open Dag 2018

Poster OpenDagen-2018.jpg