Segbroek College

Segbroekers op wereldstage

China_1.pngIn april zullen 10 bovenbouwleerlingen samen met de dames Huisman en Potma afreizen naar China voor een bijzonder project. De reis zal beginnen in Beijing. Onze leerlingen gaan onder de bezielende begeleiding van beide docenten een lessenserie spreekvaardigheid geven aan Chinese studenten Nederlands van twee universiteiten (Beiwai en CUC). Daarnaast gaan ze de stad verkennen en op het programma staat een aantal culturele bezienswaardigheden.

Het tweede deel van deze trip staat in het teken van uitwisseling. Ze reizen door naar Shijiazhuang om daar onze partnerschool te bezoeken. In 2014 was de onderdirecteur mevrouw Li met haar leerlingen bij ons te gast en in het voorjaar van 2015 brachten 9 docenten van het Segbroek een tegenbezoek om daar lessen te geven en kennis uit te wisselen.

In april zullen onze leerlingen ook weer logeren in gastgezinnen om zich samen met hun Chinese buddy’s onder te dompelen het Chinese (school)leven.

De voorbereidingen zijn in volle gang, de begeleidende docenten werken nauw samen met uitwisselingsorganisatie Globi en de Universiteit Leiden (Dutch studies) om dit project tot een groot succes te maken.

 china_2.jpg

Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

E: info@segbroek.nl

facebook.png twitter.png instagram.png

Privacy Policy