Segbroek College

Bedwing de parels van de Italiaanse Alpen!

          logo_Segbroek_sport.jpg                         logo_Local_Heroes.jpg                              

 

 

Het fietsseizoen is voorzichtig weer op gang geschoten. Zonder doelen stellen en of uitdagingen aangaan gaat niemand regelmatig sporten. Het eerste weekend van juli wacht er een uitdaging die je niet mag missen! De prachtige streek rond Bormio staat op 30 juni en 1 en 2 juli helemaal in het teken van het onvergetelijk fietsweekend: Passo Dello Stelvio.


                   wielrennen.jpg

Op vrijdag 30 juni gaan we kijken wie zich tot Queen of King van de Gavia laat kronen. Gedurende de winter is deze pas afgesloten vanwege de enorme sneeuwval. In de Giro d'Italia van 1988 hebben de wielrenners dit aan den lijve ondervonden. Op 5 juni van dat jaar sneeuwde het flink waardoor de renners wit bovenkwamen in onmenselijke temperaturen rond het vriespunt. De Nederlander Johan van der Velde bereikte in korte broek en shirt met korte mouwen als eerste de top van deze bergpas.
Op zaterdag 24 juni klim je vanuit Bormio door middel van 40 haarspeldbochten naar de top van de Stelvio. Deze bergpas is vooral bekend van de heroïsche bergetappes in de Ronde van Italië (Giro). De Stelvio is één van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen.
Om tenslotte op zondag de Mortirolo toe te voegen aan ons lijstje. De Mortirolo geniet bekendheid doordat de berg reeds meermaals beklommen werd tijdens de Ronde van Italië. De col staat bekend als een van de zwaarste beklimmingen in de wielersport. Hebben we ook de illustere toertocht  ‘Il Pirata’, genoemd naar de Italiaanse wielerlegende Marco Pantani, volbracht.

 

Je fietst niet voor niets! Deelname is mogelijk voor alle leerlingen en evt. ouders van leerlingen van het Segbroek College. Wij vragen een minimale bijdrage (meer mag altijd) per leerling van €250,-,.

 

                          wielrennen_2.jpg

Hoe lager de onkosten zullen zijn, hoe hoger de opbrengsten voor het goede doel. Nog mooier is het natuurlijk als we zo veel mogelijk geld binnen halen door op zoek te gaan naar individuele sponsors.

 

In het deelname bedrag is inbegrepen:

-       De reis inclusief brandstof, tol en transport van de fietsen. 

-       Verblijf op de camping inclusief eten en drinken.

-       Begeleiding

-       ( Drankjes onderweg  zijn voor eigen rekening )

-       Fietstrainingen ter voorbereiding
 

Voorlopig programma:

-       Vertrekken donderdag 29 juni, let op er wordt s ’nachts gereisd

-       Vrijdag, zaterdag en zondag fietsen

-       Zondag 2 juli: terugreis, middag en avond.

Bij voldoende aanmeldingen zullen wij een informatie avond beleggen waarin het plan en het doel nader zullen worden toegelicht. Durf jij de uitdaging aan om samen met ons deze reuzen in de Italiaanse Alpen te beklimmen? Geef je dan op bij  dhr. Bruggeling (brg@segbroek.nl). Ook voor vragen kun je bij hem terecht.

 

 


Zoeken

Segbroek

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

E: info@segbroek.nl

facebook.png twitter.png

Privacy Policy


Open Dag 2018

Poster OpenDagen-2018.jpg