Zoek

Informatie proeflessen, voorlichtingsavond en Open Dag

Open Dagen en voorlichting

Binnenkort maken alle scholieren hun keuze voor een middelbare school. We zullen een Open Dag en voorlichtingsavond digitaal aanbieden: 

Op 1 februari de voorlichtingsavond voor ouders van 19.00 tot 21.00 uur

Op 3 februari voor de mavo en havo-mavo op de Goudsbloemlaan van 16.00 tot 20.00 uur

Op 5 februari op de Klaverstraat voor havo, vwo en gymnasium van 9.30 tot 13.30 uur

Opgeven voor de informatieavond en Open Dag kan via het formulier hier.

 
Fysieke rondleiding mogelijk

We zijn ontzettend blij dat door aangekondigde versoepelingen binnen de Haagse scholen we leerlingen uit groep 8 een rondleiding op het Segbroek kunnen geven! Naast de digitale voorlichtingsavond op 1 februari voor ouders, de Open Dagen op 3 februari voor de mavo en havo-mavo op de Goudsbloemlaan en op 5 februari voor havo, vwo en gymnasium is dit een extra mogelijkheid om de school te zien van binnen! De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Op het schoolplein buiten zullen ouders moeten wachten want alleen leerlingen mogen naar binnen. Uiteraard zorgen wij voor koffie.

Op welke dagen en tijden kunnen leerlingen de locatie Klaverstraat (voor havo, vwo en gymnasium) of Goudsbloemlaan (voor mavo en havo-mavo) in? 

woensdag 2 februari van 16.00 tot 20.00 uur

zondag 6 februari van 10.00 tot 13.00 uur

vrijdag 11 februari van 16.00 tot 20.00 uur

Iedere 10 minuten start een groep van 10 leerlingen met de rondleiding.

We willen graag dat leerlingen zich inschrijven voor de rondleiding.
Graag dit doen voor één vestiging. Leerlingen mogen maximaal in groepjes van 10 leerlingen (zonder begeleiding van ouders) naar binnen. 

Inschrijven voor de Goudsbloemlaan (mavo en havo-mavo) kan via deze link.

Inschrijven voor de Klaverstraat (havo, vwo en gymnasium) kan via deze link.

 

Instructie inschrijven:

1) Kies de locatie voor de rondleiding: Goudsbloemlaan (mavo, havo-mavo) of Klaverstraat (havo/vwo/gymnasium) 

2) Kies een tijdslot en klik op 'Opslaan'

3) vul bij de gegevens uw e-mailadres in en de naam van de leerling

4) graag tot ziens op het Segbroek College!

Ouders mogen helaas de school niet bezoeken. Een leerling bezoekt zelfstandig de school, wanneer u met uw kind mee komt, is het mogelijk om op uw kind te wachten. 

We kijken uit naar jullie komst.

 

Proeflessen

Op het Segbroek hebben leerlingen uit klas 7 en 8 de mogelijkheid om deel te nemen aan proeflessen. Aanmelden? Mail de teamleiders van de brugklas mavo en havo-mavo: Nick Vogels (vog@segbroek.nl) en/of David van der Wel (wel@segbroek.nl).

De proeflessen worden online aangeboden tussen maandag 24 januari en vrijdag 4 februari. We hebben nog plek, dus schroom niet om contact op te nemen!

 

De voorlichtingsavond: dinsdag 1 februari 2022 / 19.00 - 21.00 uur

Deze voorlichtingsavond voor ouders en leerlingen zal online zijn. Er zijn drie rondes die starten om 19.00 uur, 19.30 uur en 20.00 uur. U kan zich aanmelden voor de voorlichtingsavond via dit formulier. 

In de eerste en tweede ronde geven mentoren voorlichting over het onderwijs op onze school. Daarna kunt u zelf kiezen of u in de volgende ronde nog aansluit bij één of twee Talentprogramma’s. Ten slotte is er nog de mogelijkheid om algemene vragen te stellen over de school via de Q&A-ronde. Op de Open Dag pagina leest u hier meer over. 

 

Open Dag Goudsbloemlaan (vmbo-tl en vmbo-tl/havo)
Donderdag 3 februari 2022  / 16.00 - 20.00 uur

Open Dag voor leerlingen met hun ouders aan de Goudsbloemlaan (havo/mavo en mavo).
De Open Dag zal digitaal zijn en te bezoeken via de Open Dag pagina.

 

Open Dag Klaverstraat (havo, vwo, gymnasium)
Zaterdag 5 februari 2022  / 09.30 - 13.30 uur

Open Dag voor leerlingen met hun ouders aan de Klaverstraat (havo, atheneum en gymnasium).De Open Dag zal digitaal zijn en te bezoeken via de Open Dag pagina.

Op het leaflet Op het Segbroek lees je waar wij voor staan.
In de brochure Naar het Segbroek vind je nog veel meer informatie over onze school.

 

Digitaal bezoek van de school

Via deze pagina kunt u de school ook digitaal bezoeken. U kunt naar binnen om meerdere delen van de school te bekijken door 360 graden foto’s. Hierdoor krijgt u een indruk van de uitstraling van de school.

Daarnaast kunt u hier onze algemene video van de school bekijken waar leerlingen de school laten zien. Verder kunt u op dit deel ook de video's van de aangeboden vakken bekijken om een indruk te krijgen van wat we doen in de lessen. Tenslotte presenteren de verschillende Talentprogramma's zich digitaal in hun video's.

 

Magazine VO Haaglanden 

In het magazine van de stichting VO Haaglanden vind je natuurlijk ook informatie over onze school. Het Segbroek College maakt deel uit van VO Haaglanden waarvan ook nog 9 andere scholen deel van uitmaken. Door gebruik te maken van de bijgevoegde QR-code kun je een kijkje nemen bij alle andere scholen van VO Haaglanden.