Zoek

Mavo (vmbo-tl)

Mavo (vmbo-tl)

Op het Segbroek College werken we iedere dag samen met jou aan de ontwikkeling van jouw talenten!

Onder mavo (oftewel vmbo-tl) verstaan we middelbaar algemeen voortgezet onderwijs. De mavo is een vierjarige opleiding. In deze opleiding wordt een stevige basis gelegd om met succes een overstap te maken naar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Onze brugklassen mavo/havo en klas 2, 3 en 4 mavo (oftewel vmbo-tl) zijn in een veilige en kleinschalige omgeving gehuisvest aan de Goudsbloemlaan. Dit gebouw ligt op loopafstand van de Klaverstraat (havo/vwo). 

Wat onze mavo (vmbo-tl) afdeling uniek maakt in de regio, is dat:

  • het Segbroek College mavo/havo-brugklassen heeft. Dat betekent dat leerlingen vanaf schooljaar 2024-2025 met een vmbo-tl advies of vmbo-tl/havo automatisch geplaatst worden in een mh-brugklas op de Goudsbloemlaan. Aan het eind van het brugklasjaar wordt bepaald of een leerling doorstroomt naar 2 mavo of de overstap maakt naar 2 havo op de Klaverstraat.

  • het Segbroek College een Bèta Challenge school is. Bij het vak O3 (onderzoeken, ontwerpen, ondernemen) en Technologie werken we aan opdrachten voor echte bedrijven. We bedenken nieuwe ideeën en oplossingen voor bedrijven met een probleem. Dit doen we in groepjes, waardoor je gaat samenwerken met andere leerlingen uit je klas.

  • het Segbroek College het vak ontwerpen, onderzoeken en ondernemen (O3) aanbiedt in de onderbouw. In het examen(keuze)vak Technologie en Toepassing kan de leerling zich hier verder in ontwikkelen. Daarnaast neemt het Segbroek College deel aan het project Sterk Techniek Onderwijs Den Haag.

  • op het Segbroek College het mogelijk is om in 6 of 7 vakken examen te doen, met als bijkomende voordelen bij examen doen in 7 vakken: drempelloos overstappen naar 4 havo, brede oriëntatie op een verkort mbo-traject en een grotere slagingskans.

  • op het Segbroek College zijn mogelijkheden tot tussentijdse opstroom. Jaarlijks stromen er bij uitmuntende prestaties in de hogere leerjaren alsnog leerlingen door naar de havo.

  • op het Segbroek College heb je na het behalen van een mavo (vmbo-tl) diploma automatisch recht op een doorstroom naar 4 havo. Er gelden geen doorstroomeisen in de vorm van bepaalde cijfergemiddelden die je moet halen. Enkel het behalen van een mavo (vmbo-tl) diploma is voldoende om je weg naar de havo op het Segbroek College te vervolgen.

  • het Segbroek College een goede samenwerking met het vervolgonderwijs heeft: je kunt meelopen op en proefstuderen aan verschillende mbo’s.

  • er op het Segbroek College voldoende bewegingsmogelijkheden tijdens en na schooltijd zijn, door ons nieuwe speel- en sportveld ‘The Funground’.

  • het Segbroek College een breed vakkenaanbod in de bovenbouw heeft, waaronder tekenen, muziek, sport en bewegen en technologie. De profielen die wij aanbieden, zijn: Economie en ondernemen, Techniek, Zorg en Welzijn en Landbouw.

  • het Segbroek College twee maal op rij het predicaat 'Gezonde schoolkantine' heeft behaald