Zoek

Mavo (vmbo-tl)

Mavo (vmbo-tl)

Op het Segbroek College werken we iedere dag samen met jou aan de ontwikkeling van jouw talenten!

Op het Segbroek College vinden we het belangrijk dat je kunt zijn wie jij bent en kunt worden wie je wilt zijn. We realiseren een fijne, veilige en warme leeromgeving waardoor jij echt tot je recht komt. Wie je ook bent. Het Segbroek College is een inclusieve school met heel veel mogelijkheden: ook voor jou! We vinden de persoonlijk aandacht voor onze leerlingen echter zo belangrijk dat zij onze school als intiem, gemoedelijk en sfeervol ervaren. Want op het Segbroek College zijn we nieuwsgierig naar wie jij bent, wat jou drijft, waar jouw interesses liggen, waar je goed in bent en waar je nog kan leren en ontwikkelen. Om op die manier, vanaf het eerste jaar het beste uit jou te halen.

Bij ons op school leer je niet alleen van alles over verschillende onderwerpen, maar je wordt ook sterker in het oplossen van problemen, in het creëren van nieuwe dingen en in het omgaan met elkaar. Dat geeft vertrouwen in jezelf, vertrouwen in eigen kunnen. Met veel liefde en plezier helpen onze docenten en onze mentoren je hierbij. Zij weten als geen ander hoe belangrijk dit vertrouwen is in deze tijd. Leren doen we met elkaar. Als je leert, word je niet alleen wijzer, je wordt ook beter in leren. En dat laatste gaat je helpen op school, thuis en straks in jouw toekomst. Kortom: je wordt als leerling van het Segbroek College opgeleid tot een vakvaardige, vrijdenkende en veerkrachtige leerling. Je leert jezelf nóg beter kennen en eigen verantwoordelijkheid te nemen zowel op onze school als in de maatschappij.

Onder mavo (oftewel vmbo-tl) verstaan we middelbaar algemeen voortgezet onderwijs. De mavo is een vierjarige opleiding. In deze opleiding wordt een stevige basis gelegd om met succes een overstap te maken naar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Onze mavo is gehuisvest aan de Goudsbloemlaan. In een veilige en kleinschalige omgeving bieden wij mavo-onderwijs aan leerlingen met het advies vmbo-tl aan. Leerlingen met een tl/havo-advies krijgen les in de havo/mavo-klassen. In speciale flexuren bieden we voldoende aandacht voor maatwerk en individuele ondersteuning.

Wat onze mavo (vmbo-tl) afdeling uniek maakt in de regio, is dat:

  • het Segbroek College M- en HM-klassen heeft. In een M-klas krijg je les op mavo-niveau. In de HM-klas is dit op havo-niveau. Na 1HM (havo/mavo klas) ga je naar een 2HM klas op de Goudsbloemlaan. Aan het einde van dat jaar wordt gekeken of je naar 3 havo gaat op de Klaverstraat of dat je je mavo-diploma gaat halen op de Goudsbloemlaan.
  • het Segbroek College een Bèta Challenge school is. Bij het vak O3 (onderzoeken, ontwerpen, ondernemen) en Technologie werken we aan opdrachten voor echte bedrijven. We bedenken nieuwe ideeën en oplossingen voor bedrijven met een probleem. Dit doen we in groepjes, waardoor je gaat samenwerken met andere leerlingen uit je klas.
  • het Segbroek College het vak ontwerpen, onderzoeken en ondernemen (O3) aanbiedt in de onderbouw. In het examen(keuze)vak Technologie en Toepassing kan de leerling zich hier verder in ontwikkelen. Daarnaast neemt het Segbroek College deel aan het project Sterk Techniek Onderwijs Den Haag.
  • op het Segbroek College het mogelijk is om in 6 of 7 vakken examen te doen, met als bijkomende voordelen bij examen doen in 7 vakken: drempelloos overstappen naar 4 havo, brede oriëntatie op een verkort mbo-traject en een grotere slagingskans.
  • op het Segbroek College zijn mogelijkheden tot tussentijdse opstroom. Jaarlijks stromen er meerdere leerlingen uit 2 havo of uit 2 havo/mavo door naar 3 havo.
  • op het Segbroek College heb je na het behalen van een mavo (vmbo-tl) diploma automatisch recht op een doorstroom naar 4 havo. Er gelden geen doorstroomeisen in de vorm van bepaalde cijfergemiddelden die je moet halen. Enkel het behalen van een mavo (vmbo-tl) diploma is voldoende om je weg naar de havo op het Segbroek College te vervolgen.
  • het Segbroek College een goede samenwerking met het vervolgonderwijs heeft: je kunt meelopen op en proefstuderen aan verschillende mbo’s.
  • er op het Segbroek College voldoende bewegingsmogelijkheden tijdens en na schooltijd zijn, door ons nieuwe speel- en sportveld ‘The Funground’.
  • het Segbroek College een breed vakkenaanbod in de bovenbouw heeft, waaronder tekenen, muziek, sport en bewegen en technologie. De profielen die wij aanbieden, zijn: Economie en ondernemen, Techniek, Zorg en Welzijn en Landbouw.