Zoek

Economie

KlaverstraatGoudsbloemlaan

Veel mensen denken dat economie alleen maar over geld gaat - maar dat is niet zo. Economie is een sociale wetenschap die de maatschappij als onderwerp van studie heeft. Iedereen binnen de maatschappij is bezig met het maken van keuzes. Waar besteed ik mijn tijd aan? Waar geef ik mijn geld aan uit? Bedrijven kiezen waar ze in investeren en hoeveel mensen ze in dienst nemen. Het vak economie geeft inzicht in deze keuzeproblemen. Economie is dus belangrijk om hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen beter te kunnen begrijpen.

Het is handig om eerst wat andere dingen geleerd te hebben voor je met het vak economie begint, daarom krijg je het pas vanaf de tweede of de derde klas.

Het doel van de economie lessen is om inzicht te krijgen in het economisch leven in de breedste zin van het woord. Hierdoor ben je later zelf goed in staat om afwegingen te maken, economische kwesties te volgen en een eigen mening daarover te vormen. Daarmee leggen we een goede basis voor een vervolgopleiding op het economisch vlak.

Afhankelijk van het onderwijsniveau ga je op bepaalde delen van de stof dieper of minder diep in. Onderwerpen die aan de orde komen bij het vak economie zijn onder meer: welvaart, arbeidsmarkt, sociale zekerheid, geld en inflatie, Europese integratie, monetair beleid, wisselkoersen, internationale handel, belastingen, heffingen/subsidies, marktvorming, conjunctuur, risico & informatie en verzekeren.
Op het havo/vwo maken we gebruik van de lesbrieven van LWEO en op de mavo werken we met de methode pincode.

Vakkenpakket