Zoek

Ons talent is om het jouwe te ontwikkelen

Het Segbroek is een school met veel aandacht voor talentontwikkeling. Daarom bieden wij naast het reguliere onderwijs ook een reeks speciale Talentprogramma’s aan waarin jij jouw sportieve en creatieve talenten kunt ontwikkelen.

Talentprogramma's

Ieder kind heeft zijn of haar eigen specifieke talenten. Ons talent is om het jouwe te ontwikkelen. We verwachten veel van onze leerlingen en proberen je niet alleen goed te laten presteren in de algemene schoolvakken. We staan bekend om ons Topsport Talentprogramma. Het Segbroek is namelijk één van de 30 Topsport Talent-scholen en een erkende CultuurProfielschool. Daarnaast bieden wij het sportieve programma Sportplus aan.

Voor leerlingen met een specifiek creatief talent bieden wij verschillende Talentprogramma’s aan: MuziekPlan (in samenwerking met Ready to Play), Film- & TheaterPlan (in samenwerking met Nationaal Toneel en Haags Filmhuis), DansPlan (in samenwerking met Lucia Marthas, Institute for Performing Arts) en KunstPlan (in samenwerking met de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten). Leerlingen die een grote belangstelling voor techniek hebben, kunnen kiezen voor het Talentprogramma Technologisch Design.

 

Aanmelden voor de Talentprogramma’s

Voor alle Talentprogramma’s geldt dat je tijdens de gewone inschrijving voor het Segbroek je ook aanmeldt voor het plan waaraan je wilt deelnemen. Voor die deelname vul je een apart formulier in dat je gelijk met je inschrijfformulier van de school inlevert. Je krijgt dan zo snel mogelijk nadere informatie.

Voor de danstalenten staat onder het kopje Dansplan extra informatie over de voorlichtings- en auditiedata. Omdat we verschillende soorten klassen hebben binnen het Dansplan is het belangrijk dat je de tekst goed leest en je op de juiste manier je aanmeldt.

Als je geplaatst bent op het Segbroek College en je hebt je aangemeld voor een Talentprogramma, dan is er in principe een plek voor je bij het desbetreffende Talentprogramma Let op: voor Topsporttalent en Vooropleiding Dans gelden andere voorwaarden. Zie de pagina Aanmeldprocedure

Talentplan drama
Talentplan kunst