Zoek

Dansend je middelbare school door!

Dansen tijdens je middelbare school!

Dans jij het liefst elke minuut van de dag? Droom jij wel eens van een danscarrière? Dan biedt ons Talentprogramma Segbroek DansPlan jou dé kans om je eerste ritmische stapjes te zetten op weg naar een toekomst als professionele danser of danseres. In het Segbroek DansPlan werkt het Segbroek samen met de bekende dansopleiding van Lucia Marthas Institute for Performing Arts.
 

TOB-systeem

Onze school werkt met het zogenaamde TOB-systeem, waardoor iedere leerling met een passie voor dansen plaatsbaar is:

T = Talentklas = Vooropleiding van Lucia Marthas

O = Oriëntatieklas = het Segbroek Dansplan

B = Basisklas, dat zijn de danslessen tijdens de flexuren

 

Segbroek DansPlan is een oriëntatieklas

In de zogenaamde oriëntatieklas begin je met 4 uur per week, waarin je les krijgt in pop-, theater- en musicaldans, techniek en fysiek. Je krijgt les in 5 modules van ongeveer 8 lessen. Daarnaast zijn er losse onderwerpen die extra aandacht krijgen, zoals bepaalde hiphop-stijlen, popping, breakdance of ballet. Je krijgt alle ruimte voor presentaties op school of daarbuiten. Bovendien kun je geselecteerd worden voor de Segbroek Crew. Deze Crew doet mee aan wedstrijden en presentaties op andere scholen waar Lucia Marthas les geeft. Ben je enthousiast geworden? Meld je dan aan voor ons Segbroek DansPlan.

Voor de oriëntatieklas van ons Segbroek DansPlan hoeven leerlingen géén auditie te doen. Die staat open voor alle leerlingen die willen ontdekken wat een opleiding Dans te bieden heeft.
 

De Vooropleiding van Lucia Marthas is beroepsgericht

De Talentklas, dus de Vooropleiding van Lucia Marthas, is beroepsgericht. In deze Vooropleiding leiden we leerlingen op voor het kunstvakonderwijs. Daarom is hiervoor wél een belangrijke auditie verplicht. 

Voor komend jaar is de auditieronde nog niet bekend. 

Aanmelden via Xichela@luciamarthas.nl
 

Keuzeprogramma voor dit jaar: Segbroek DansPlan of Vooropleiding?

Als je wilt deelnemen aan het DansPlan en/of de Vooropleiding en je je voor aankomend jaar als leerling van het Segbroek College inschrijft, dan mag je in ieder geval starten in ons DansPlan. Hiervoor is auditie namelijk niet verplicht. Wel adviseren we je dan om toch mee te doen aan de auditie. Misschien ben je wel zo goed, dat je mag plaatsnemen in de Vooropleiding.

Het Segbroek DansPlan biedt in ieder geval het niveau om later eventueel door te stromen naar de Vooropleiding, dus alle kansen blijven mogelijk. Aanmelding gaat gewoon via het aparte aanmeldingsformulier van het Segbroek College.

Wil je meteen deelnemen aan de Vooropleiding, dan moet je daarvoor in ieder geval auditie doen. Meld je aan bij Lucia Marthas.

Deze algemene auditie is zowel voor het Segbroek DansPlan (vrijwillig) als voor de Vooropleiding (verplicht) bedoeld. Dan kunnen we zien wat het best bij je past en kun je voor het beste gaan.
Aanmelding gaat via denhaag@luciamarthas.nl of Xichela@luciamarthas.nl.

 

Kosten en aanmelden voor het Segbroek DansPlan en/of Vooropleiding van Lucia Marthas

DansPlan

Wil je je aanmelden voor het Segbroek DansPlan óf voor de Vooropleiding Lucia Marthas? Geef dan via het aanmeldingsformulier of via Xichela@luciamarthas.nl aan dat je mee wilt doen. Het liefst uiterlijk vrijdag 19 maart kun je je als (nieuwe) leerling van het Segbroek College voor ons Dansplan opgeven. Maar later is ook geen probleem!

 
Vooropleiding

De aanmelding voor de Vooropleiding gaat via Lucia Marthas.

 

Kosten

We vragen voor het Dansplan, dus 30 weken x 4 uur dans (120 uur) een eigen bijdrage van € 350,-
(Deze prijs is exclusief bijvoorbeeld bezoek aan voorstellingen, eventuele kleding, materialen en reiskosten).

De kosten van de Vooropleiding gaan via Lucia Marthas.

Deelname is steeds voor een heel schooljaar.

 

Contactgegevens

Coördinatoren Segbroek DansPlan:

mevr. L. Knijnenburg  en mevr. van der Sluis dansplan@segbroek.nl

Coördinator namens Lucia Marthas: Xichela Liberia  xichela@luciamarthas.nl

 

Download hier de informatieflyer van DansPlan

Dansplan voorstelling
Dansplan voorstelling 2