Zoek

Dansend door je middelbare school heen

Dans jij het liefst elke minuut van de dag? Droom jij wel eens van een danscarrière? Dan biedt het Segbroek Dans Talentprogramma jou dé kans om je eerste ritmische stappen te zetten op weg naar een toekomst als professionele danser of danseres. Het talentprogramma Dans werkt samen met de gerenommeerde dansopleiding van Lucia Marthas Institute for Performing Arts.

In de oriëntatieklas begin je met 4 uur per week waarin je les krijgt in pop-, theater- en musicaldans. Daarnaast zijn er losse onderwerpen die extra aandacht krijgen. Je krijgt alle ruimte voor presentaties op school of daarbuiten. Bovendien kun je geselecteerd worden voor de Segbroek Crew. Deze Crew doet mee aan wedstrijden en presentaties op andere scholen waar Lucia Marthas les geeft. Ben je enthousiast geworden? Meld je dan aan voor het Segbroek Talentprogramma Dans.

 

TOB-systeem

Het Segbroek werkt met het zogenaamde TOB-systeem, waardoor iedere leerling met een passie voor dansen plaatsbaar is:

T = Talentklas = Vooropleiding

O = Oriëntatieklas

B = Basisklas

Voor de oriëntatieklas van het Segbroek Talentprogramma Dans hoeven leerlingen geen auditie te doen. 

De talentklas (dus de vooropleiding) is beroepsgericht, leerlingen worden voorbereid op het kunstvakonderwijs. Hiervoor is nog wel een belangrijke auditie verplicht. Voor dit jaar is de auditieronde al geweest. 

De oriëntatieklas is het niveau van waaruit eventuele doorstroom naar de talentklas (vooropleiding) mogelijk is. Met "basisklas" bedoelen we "het vak Dans" tijdens het reguliere onderwijs.

 

Keuzeprogramma voor dit jaar: oriëntatieklas of vooropleiding?

Auditie: woensdag 12 februari, 17.00-19.00 uur.

Als je wilt deelnemen aan het Segbroek Talentprogramma en je voor aankomend jaar inschrijft, mag je in ieder geval starten in de oriëntatieklas. Hiervoor is auditie niet verplicht. Aanmelding gaat via het aparte aanmeldingsformulier van het Segbroek College.

Wil je deelnemen aan de vooropleiding, dan moet je daarvoor auditie doen. Download het aanmeldingsformulier en meld je aan bij Lucia Marthas. De auditie is op woensdag 12 februari van 17.00-19.00 uur aan de Klaverstraat. Deze algemene auditie is zowel voor de oriëntatie als de vooropleiding bedoeld. Dan kunnen we zien wat het best bij je past. Aanmelding gaat via denhaag@luciamarthas.nl

 

Programma oriëntatieklas Segbroek Talentprogramma Dans

Het programma van de oriëntatieklas beslaat uit 4 uur per week, alle lessen zijn aan de Klaverstraat. Tijdens 5 modules van ca. 8 weken krijg je les in pop-/theater-/musicaldans, techniek en fysiek. Daarnaast zijn er losse onderwerpen per module die extra aandacht krijgen.

We werken in vijf modules, steeds van vakantie tot vakantie. Hierin worden verschillende dansstijlen geoefend. 
 

Presentaties en de Segbroek Crew

Natuurlijk krijg je alle ruimte voor presentaties op school of daarbuiten. Verder kun je geselecteerd worden voor de Segbroek Crew. Deze Crew doet mee aan wedstrijden en presentaties op andere scholen waar Lucia Marthas les geeft, bijvoorbeeld in Amsterdam, Groningen of Rotterdam. Soms verzorgen onze leerlingen een flashmob, bijvoorbeeld in het Centrum van Den Haag of tijdens evenementen.

 

Kosten en aanmelden voor het Talentprogramma Dans

Oriëntatieklas

Wil je je aanmelden voor de oriëntatieklas van het Segbroek Talentprogramma Dans of voor de vooropleiding Lucia Marthas? Geef dan via het aanmeldingsformulier aan dat je mee wilt doen. Kijk wel of je het goede formulier invult. Je kunt je tot uiterlijk vrijdag 20 maart als (nieuwe) leerling van het Segbroek College voor het Talentprogramma Dans opgeven.

De aanmelding voor de vooropleiding gaat via Lucia Marthas. De auditie is op woensdag 12 februari, 17.00 - 19.00 uur aan de Klaverstraat 7. Meld je wel op tijd hiervoor aan via denhaag@luciamarthas.nl.

De kosten voor de oriëntatieklas, 30 weken x 4 uur dans (120 uur) bedragen in schooljaar 2019/2020 € 350,- (Deze prijs is exclusief bijvoorbeeld bezoek aan voorstellingen, eventuele kleding en materialen en reiskosten).

 

Contactgegevens

Coördinator Segbroek Danst: J. Hegge (heg@segbroek.nl) en L. Knijenburg (kbg@segbroek.nl)

Coördinatoren namens Lucia Marthas: Xichela Liberia (xichelaa@gmail.com)

Bereikbaar via telefoonnummer 070 – 36 34 940 (locatie Klaverstraat)