Zoek

Dansend je middelbare school door!

Dansend je middelbare school door!

Dans jij het liefst elke minuut van de dag? Droom jij wel eens van een danscarrière? Dan biedt het Talentprogramma Segbroek DansPlan jou dé kans om je eerste ritmische stappen te zetten op weg naar een toekomst als professionele danser of danseres. In het DansPlan werkt het Segbroek samen met de bekende dansopleiding van Lucia Marthas Institute for Performing Arts. In de oriëntatieklas begin je met 4 uur per week waarin je les krijgt in pop-, theater- en musicaldans. Daarnaast zijn er losse onderwerpen die extra aandacht krijgen, zoals bepaalde hiphop-stijlen, popping, breakdance of ballet. Je krijgt alle ruimte voor presentaties op school of daarbuiten. Bovendien kun je geselecteerd worden voor de Segbroek Crew. Deze Crew doet mee aan wedstrijden en presentaties op andere scholen waar Lucia Marthas les geeft. Ben je enthousiast geworden? Meld je dan aan voor het DansPlan.
 

TOB-systeem

Onze school werkt met het zogenaamde TOB-systeem, waardoor iedere leerling met een passie voor dansen plaatsbaar is:

T = Talentklas = Vooropleiding

O = Oriëntatieklas

B = Basisklas

Voor de oriëntatieklas van ons Segbroek DansPlan hoeven leerlingen geen auditie te doen. De Talentklas (dus de Vooropleiding) is beroepsgericht. Hierin leiden we leerlingen op voor het kunstvakonderwijs. Hiervoor is daarom wel een belangrijke auditie verplicht. Voor dit jaar is de auditieronde op woensdag 9 februari. 
Aanmelden via Xichela@luciamarthas.nl

Het DansPlan biedt het niveau om eventueel door te stromen naar de Vooropleiding, dus alle kansen blijven mogelijk. Met basisklas bedoelen we het vak DansPlan tijdens het reguliere onderwijs. Momenteel bestaat dat vak in de vorm van flexuren die je zelf kunt kiezen.

 

Keuzeprogramma voor dit jaar: DansPlan of Vooropleiding?

Auditie: woensdag 9 februari (onder voorbehoud), tussen 16.00 uur en 19.00 uur.

Als je wilt deelnemen aan het DansPlan en/of de Vooropleiding en je je voor aankomend jaar als leerling van het Segbroek College inschrijft, dan mag je in ieder geval starten in ons DansPlan. Hiervoor is auditie namelijk niet verplicht. Aanmelding gaat gewoon via het aparte aanmeldingsformulier van het Segbroek College.

Wil je deelnemen aan de Vooropleiding, dan moet je daarvoor auditie doen. Meld je aan bij Lucia Marthas. De auditie is op woensdag 9 februari tussen 16.00 uur en 19.00 uur aan de Klaverstraat. Deze algemene auditie is zowel voor het DansPlan als voor de Vooropleiding bedoeld. Dan kunnen we zien wat het best bij je past en kun je voor het beste gaan. Aanmelding gaat via denhaag@luciamarthas.nl of Xichela@luciamarthas.nl.

 

Programma Segbroek DansPlan

Het programma van ons DansPlan bestaat uit 4 uur per week, alle lessen zijn aan de Klaverstraat. Tijdens 5 modules van ca. 8 weken krijg je les in pop-/theater-/musicaldans, techniek en fysiek. Daarnaast zijn er losse onderwerpen per module die extra aandacht krijgen, zoals bepaalde hiphop-stijlen, popping, breakdance of ballet. Elk jaar komen er nieuwe dansstijlen bij. We werken in vijf modules, steeds van vakantie tot vakantie. Hierin worden verschillende dansstijlen geoefend. 

Presentaties en de Segbroek Crew

Natuurlijk krijg je alle ruimte voor presentaties op school of daarbuiten. Verder kun je geselecteerd worden voor de Segbroek Crew. Deze Crew doet mee aan wedstrijden en presentaties op andere scholen waar Lucia Marthas les geeft, bijvoorbeeld in Amsterdam, Groningen of Rotterdam. Soms verzorgen onze leerlingen een flashmob, bijvoorbeeld in het Centrum van Den Haag of tijdens evenementen.

 

Kosten en aanmelden voor het DansPlan en/of Vooropleiding

DansPlan

Wil je je aanmelden voor het DansPlan of voor de Vooropleiding Lucia Marthas? Geef dan via het aanmeldingsformulier of via Xichela@luciamarthas.nl aan dat je mee wilt doen. Je kunt liefst uiterlijk vrijdag 19 maart als (nieuwe) leerling van het Segbroek College voor het Dansplan opgeven. Maar later is ook geen probleem!

 
Vooropleiding

De aanmelding voor de Vooropleiding gaat via Lucia Marthas.

De auditie is op woensdag 9 februari tussen 16.00 uur en 19.00 uur. uur aan de Klaverstraat 7. Meld je wel op tijd hiervoor aan via denhaag@luciamarthas.nl of via Xichela@luciamarthas.nl.

 

Kosten

We vragen voor het Dansplan, dus 30 weken x 4 uur dans (120 uur) een eigen bijdrage van € 350,- (Deze prijs is exclusief bijvoorbeeld bezoek aan voorstellingen, eventuele kleding, materialen en reiskosten).

De kosten van de Vooropleiding gaan via Lucia Marthas.

Deelname is steeds voor een heel schooljaar.

 

Contactgegevens

Coördinatoren Segbroek DansPlan:

Dhr. J. Hegge en mevr. L. Knijnenburg dansplan@segbroek.nl

Coördinator namens Lucia Marthas: Xichela Liberia  xichela@luciamarthas.nl

 

Download hier de informatieflyer van DansPlan

 

Aanmelden

Dansplan voorstelling
Dansplan voorstelling 2