Zoek

Een complete muziekopleiding op je middelbare school

Droom jij van een loopbaan in de muziek? Of wil jij jouw muzikale talenten verder ontwikkelen? Dan is het Segbroek Muziekprogramma echt iets voor jou. Tijdens dit Talentprogramma leer je niet alleen een muziekinstrument volledig beheersen, maar wordt er ook aandacht besteed aan muziektheorie en improviseren. We leren je ook hoe je samen in een band speelt. Je maakt je eigen muziek met Garageband en Logic. En uiteraard ga je veel optreden op school. Aan het eind van het Talentprogramma Muziek duik je met je band de studio in om je zelf geschreven single op te nemen. Klinkt dit je als muziek in de oren? Doe dan ook mee met het Segbroek Talentprogramma Muziek.

De opleiding Segbroek Muziekplan duurt 4 of 5 jaar. Na het leren van de basis van muziek, ga je meer en meer je eigen muziek schrijven en spelen. In de bovenbouw kun je Segbroek Talentprogramma Muziek mee laten tellen voor het eindexamenvak Muziek op de mavo, havo en vwo. Je krijgt bijvoorbeeld les van Bella Hay en Michael Baumgarten.

In jaar 1 t/m 3 werk je aan je algemene muzikale vaardigheden. Samen met je medeleerlingen van het Muziekplan volg je bandcoaching bij Ready to Play (in Musicon). Daarnaast volg je op het Segbroek enkele ondersteunende vakken zoals theorie, Garageband en liedbegeleiding. Het Segbroek Muziekplan verzorgt geen individuele muzieklessen op een instrument. Het zijn altijd groepslessen.

In jaar 4 en 5 werk je toe naar het eindexamen. Aan het eind van het 4e jaar stellen we je band samen. In het laatste jaar blijf je als band bij elkaar en schrijf je met elkaar een single. Deze gaan jullie opnemen in een studio en uitvoeren op het examen. Daarnaast speelt elk bandlid ook een zelf geschreven stuk. Ook kun je naar een conservatoriumopleiding toewerken met het Talentprogramma Muziek.

Naast het muziek maken en de noten lezen, moet je natuurlijk ook verschillende theorie hierbij leren. Een theoretisch kader in de muziekwereld is van belang bij het ontwikkelen van jezelf als muzikant. 

Wat kost het?

De kosten voor het Segbroek Muziekplan bedragen €520 per jaar. Dat is slechts €16,25 per week.

Je krijgt hiervoor 3 periodes van 10 lessen buiten school bij Ready To Play en 2 lesuren op school, extra begeleiding en faciliteiten.

 

Contact

Heb je vragen?

Mail dan naar Dhr. de Boer (boe@segbroek.nl) of dhr. Ras (ras@segbroek.nl)