Zoek

4 mei herdenking met een grote bijdrage door leerlingen Segbroek College

3 mei 2021

Elk jaar op 4 mei herdenkt het Segbroek College de oorlogsslachtoffers door 2 leerlingen van onze school een krans te laten leggen bij het Haags Herdenkingsmonument, op het Carnegieplein tegenover het Vredespaleis.

Dit jaar wordt er door Corona geen publieke herdenking georganiseerd maar is er een stadsbrede Haagse dodenherdenking die van 18.30-19.30 uur vanuit de grote kerk in Den Haag wordt uitgezonden via een livestream.

Hierbij zal burgemeester Jan van Zaanen spreken, Paul van Vliet vertelt over zijn jeugdherinneringen en ook een aantal leerlingen van onze school zijn erbij. Zij hebben op verschillende manieren meegewerkt aan deze herdenking.

Vier leerlingen zijn de dialoog aangegaan met ouderen die de oorlog hebben meegemaakt. De dag erna zijn de leerlingen hierover geïnterviewd. Een compilatie hiervan wordt tijdens de herdenking getoond.

Leerlingen van het Kunstplan hebben kunstwerken gemaakt. Deze worden in de grote kerk opgehangen en zullen in beeld gebracht worden tijdens de herdenking.

Tenslotte is er op meerdere scholen gevraagd leerlingen een gedicht te laten schrijven over wat zij onder vrijheid verstaan. Een van de twee gekozen gedichten is van onze leerling Eva Bagchus. Dit gedicht zal tijdens de herdenking worden voorgedragen.

18.30-19.30 uur livestream via onderstaande link:

https://huisvoordestad-denhaag.nl/den-haag-herdenkt/

 

De interviews:

Lieven Joziasse  https://youtu.be/02HMI5lM5Gk

Kirsten Treebusch  https://youtu.be/co-UFCuFHYc

Jean-Luc Martinot  https://youtu.be/voJFFArvMCM

Celine Zegeling  https://youtu.be/jsxakyMQTKc

Nieuws