Zoek

Filmploeg KRO - NCRV op school voor project ‘Gezond opgroeien’

24 november 2021 Persberichten

Afgelopen dinsdag, 16 november, was er een filmploeg van de KRO-NCRV te gast op de Goudsbloemlaan. We waren benaderd om mee te doen een aan project met als vraag: hoe moeilijk is het voor jeugd om gezond op te groeien? (voor meer informatie:
https://pointer.kro-ncrv.nl/onderzoeken/vet). Voor het project maken de producenten meerdere tv-uitzendingen. Voor de tweede uitzending die op 13 december te zien is, kijken ze naar de voedselomgeving van kinderen, en dan met name van jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Hoe is de omgeving veranderd de afgelopen jaren en hoe heeft dat invloed op jongeren? Een aantal leerlingen uit de brugklas van de Goudsbloemlaan deden mee aan dit project. Er werd hun gevraagd foto’s en filmpjes te sturen van wat ze onderweg van huis naar school (of andersom) tegenkomen aan “verleidingen”. Presentator Teun van de Keuken kwam dinsdag de foto’s en filmpjes nabespreken.

Wat hebben ze gezien? Wat deed het met ze? En: hoe gaan ze om met verleidingen? We kregen complimenten over de openheid en het enthousiasme van onze leerlingen!

Ben je benieuwd? Kijk naar de uitzending op 13 december om 22.20 uur op NPO 2

Nieuws