Zoek

Gezonde school

19 april 2021

De leerlingen op de Goudsbloemlaan hebben het vast al opgemerkt. Het aanbod in de kantine is veranderd! Sinds November beheert Sylvia de kantine op de Goudsbloemlaan. Zij maakt elke dag samen met Wendy van Middin lekkere broodjes, soep, fruit bakjes en nog veel meer. Het doel is om de kantine gezonder te maken!

Gezondheid speelt tegenwoordig een belangrijke rol en daarom is het ook belangrijk dat we hier als school de aandacht aan besteden. Sinds een aantal jaar bestaat het certificaat “ de gezonde school”. Een thema hiervan is voeding en de gezonde schoolkantine. Als we als school aan bepaalde criteria voldoen (aanbod, uitstraling, beleid) komen we in aanmerking voor de” gezonde schoolkantine schaal”. Deze is op 3 niveaus te behalen: zilver, goud en ideaal, dit is afhankelijk van het aantal gezonde producten dat er aangeboden wordt (ook in de automaten).

Het zou natuurlijk mooi zijn als wij als school deze schaal en dit certificaat behalen! We zijn dan ook al hard bezig om dit voor elkaar te krijgen. 

Het “makkelijk” en gratis aanbieden van water is ook een eis. Voor de Goudsbloemlaan hebben we een subsidie gekregen voor een watertap die in de vakantie geïnstalleerd gaat worden!

Nieuws