Zoek

Giving Back

23 november 2020

GIVING BACK

In het kort

Al vijf jaar doet het Segbroek mee met Giving Back, een non-profit initiatief om gemotiveerde leerlingen in 4 HAVO en 5 VWO een steuntje in de rug te geven bij hun studiekeuze. Giving Back is een programma voor ambitieuze leerlingen die bij hun keuze voor HBO of WO hulp kunnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat ouders niet of niet in Nederland gestudeerd hebben, of de Nederlandse taal niet goed spreken.

Wat houdt het programma in?

De leerlingen worden gekoppeld aan een persoonlijk mentor met een interessant netwerk, een professional uit het bedrijfsleven / overheid. Daarnaast volgen zij allerlei interessante workshops gericht op studiekeuze en persoonlijke ontwikkeling, zoals debatteren, netwerken, multicultureel burgerschap en andere interessante activiteiten.

Ook dit jaar, ondanks de beperkingen in verband met de pandemie, weet Giving Back een mooi programma samen te stellen.

Inmiddels is een nieuwe groep leerlingen alweer begonnen aan het Giving Back programma. Eind oktober maakten zij al (digitaal) kennis met hun persoonlijke mentor tijdens de spannende matchingsavond en 21 & 22 november volgt het teambuildingsweekend, waarbij zij elkaar en zichzelf beter leren kennen.

Meer weten over Giving Back of het programma? Kijk op de site https://givingback.nl/

D. Kooyenga (koy@segbroek.nl)
E.P. van der Hart (hat@segbroek.nl)

Nieuws