Zoek

Goud voor het Segbroek College Goudsbloemlaan!

25 juni 2021

Goud voor het Segbroek College Goudsbloemlaan!

Het Segbroek College locatie Goudsbloemlaan heeft onlangs de Gouden Schoolkantine Schaal 2020-2021 van het Voedingscentrum verdiend. De schaal is de bekroning op het harde werk voor de gezondere inrichting van de schoolkantine.

Sinds november is Sylvia werkzaam in de kantine op de Goudsbloemlaan en zij heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Ten minste 80% van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezondere producten. Water om te drinken is altijd beschikbaar door de watertap die sinds kort geïnstalleerd is. Voor leerlingen is het makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan. 

Toekomst

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Deze richtlijn is opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een gezonde en bewuste leefstijl is belangrijk voor leerlingen. De gezonde gewoontes die ze nu aanleren, nemen ze een leven lang mee.

Er is bewust gekozen voor een opstart op de Goudbloemlaan, omdat de locatie aan de Klaverstraat nog in een verbouwing zit. Volgend schooljaar is het de bedoeling dat ook voor deze kantine een schaal behaald gaat worden.  

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een project van het Voedingscentrum voor een gezonder voedingsaanbod op v(s)o- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

Nieuws