Zoek

Het maakt niet uit wie je bent, als je maar lekker ruikt!

7 april 2021

Woensdag 31 maart was het evenement WON online XXL. WON betekent Wetenschappelijk Onderwijs Nederland en helpt VWO scholen om het onderwijs beter te laten aansluiten op de universiteiten. Het Segbroek College is er lid van en dat merken we elk jaar bij onze voortreffelijke profielwerkstukken. 

Met alle beperkingen die de pandemie met zich meebrengt hebben leerlingen van 3VWO en van 4 en 5VWO meegedaan aan dit online evenement. Een hele dag met  Zoom-meetings, breakout rooms, pitches, online colleges. 

De leerlingen uit 4 en 5VWO, hier op de foto deden mee aan de workshop jeugdpsychologie en seksualiteit. Onderdeel was een geurentest, waarbij het erom ging te testen hoe aantrekkelijk de geuren (van mannen en vrouwen) waren voor de andere sekse. Vooropgesteld dat daar de belangstelling ligt natuurlijk. Vandaar de quote "het maakt niet uit wie je bent, als je maar lekker ruikt". Dat was een heel goed eindresultaat om trots op te zijn. En wat er ook belangrijk is: een contact erbij bij de Radboud Universiteit, in de persoon van Maerten Prins. Er is al een afspraak gemaakt voor een samenwerking in het kader van het profielwerkstuk.

Zes jongens uit 3V deden mee met de sustainable energy workshop. Een lastig verstaanbare spaanse wetenschapper die in het engels uitleg gaf over technische zaken met betrekking tot duurzame ontwikkeling, van de ontwikkelingen in de bevolkingsgroei tot de voortschrijdende techniek van zonnepanelen. Qua concentratie en taal iets te hoog gegrepen, toch hebben onze leerlingen zich dapper staande gehouden. Omdat we op het Segbroek College een lange traditie hebben in projecten over duurzaamheid, konden we het gemis makkelijk aanvullen en is het toch een hele goede dag geworden. Hoogtepunt was de pitch van onze leerlingen, waar ze lieten zien heel goed te weten waar het om gaat bij duurzame ontwikkeling.

Heel fijn om in corona tijd eindelijk weer eens een ander soort onderwijs dagje te kunnen aanbieden aan de leerlingen. En ze hebben ervan genoten.

 

Nieuws