Zoek

Segbroek College hofleverancier Madurodam

14 september 2020 Persberichten

Cas Cohen nieuwe burgemeester Madurodam

Op maandag 7 september jongstleden is Cas Cohen, leerling uit 5 vwo van het Segbroek College,  gekozen als nieuwe burgemeester van Madurodam. Ook de jaren hiervoor leverde het Segbroek College al kandidaten af. Zo werd Jens la Roi vorig jaar nog benoemd tot wethouder.  Het jaar daarvoor viel die eer Lucas Alkema te beurt.

Het 69e college van burgemeester en wethouders (college B&W) speelt een belangrijke rol bij het uitdragen van de maatschappelijke visie van Madurodam: niet alleen vertegenwoordigen zij Madurodam, ook zetten zij zich gezamenlijk in om Nederland samen een beetje mooier te maken, onder meer door middel van hun persoonlijke challenges. De persoonlijke uitdaging van Cas sprong eruit: het bespreekbaar maken van mentale gezondheidsklachten bij jongeren. Op dit moment een zeer relevant maatschappelijk onderwerp.

Cas over zijn  nieuwe betrekking: "Het is een grote eer om tot burgemeester gekozen te zijn van het themapark dat het mooiste van Nederland laat zien. Om deel uit te maken van een beweging die kinderen stimuleert om er voor elkaar te zijn en iets goeds te doen voor de samenleving is zo'n unieke ervaring. Ik kan niet wachten om samen met de fantastische wethouders hiermee aan de slag te gaan."

In totaal nemen jaarlijks 10 nieuwe middelbare scholieren (leeftijd 15 – 17 jaar) uit de omgeving Den Haag zitting in het college van burgemeester en wethouders (college B&W) van Madurodam. Naast hun persoonlijke challenges, adviseren zij het bestuur van het Madurodam Kinderfonds over het goede doelenbeleid. In 2019 keerde het Madurodam Kinderfonds maar liefst 762.880 euro uit aan projecten voor kinderen. In totaal ging er 135.000 euro naar projecten voor kinderen in Zuid- Holland."

Nieuws