Zoek

NIEUW: Het pre-gymnasium is van start gegaan!

13 januari 2023 Voorlichting

De 86 aangemelde leerlingen uit groep 8 die volgend jaar waarschijnlijk naar het vwo gaan, zijn dit schooljaar een extra uitdaging aangegaan bij het pre-gymnasium op het Segbroek College. Het is een nieuw initiatief: een aantrekkelijk en uitdagend cognitief programma van 17 november tot en met 9 februari voor slimme vwo-leerlingen die zowel eigenwijs als kritisch zijn en wel van een uitdaging houden. 

Elke groep 8 leerling volgt drie workshops en is in totaal negen middagen op het Segbroek College. Elke workshop bestaat uit drie donderdagmiddagen van 13.00 - 15.00 uur. Vol enthousiasme volgen deze groep 8 leerlingen workshops als: Griekse helden, forensisch onderzoek 3D-printen/robotica, de bouw van dierenlichamen, muziek en verhaal en letterrekenen en vlakke meetkunde. Met trots dragen de leerlingen tijdens deze middagen een ‘Segbroek pre-gymnasium trui’ en met een grote glimlach verlaten de groep 8 leerlingen op deze middagen om 15.00 uur weer ons gebouw.

Tijdens de laatste bijeenkomst op 9 februari zullen we het programma op een leuke manier afronden, onder meer met een feestelijke afsluiting met borrel, inclusief de uitreiking van de pre-gymnasium certificaten. Daarbij is de mogelijkheid voor deze leerlingen en ouders om met de teamleiders, directie en de workshopdocenten te spreken. Ook de juffen en meesters van de basisscholen zijn hiervoor uitgenodigd. 

In periode 4 (april t/m juni 2023) zullen we groep 7 leerlingen de kans geven om een uitdagend cognitief en praktisch programma te volgen: dan gaat de pre-mavo, de pre-havo en het pre-gymnasium voor groep 7 van start. Elk programma bestaat uit drie woensdagmiddagen van 13.00-15.00 uur. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie over het programma en de aanmelding volgt binnenkort op de website, dus houd de website goed in de gaten!

Nieuws