Zoek

Segbroek College Schaatsers vieren feest

23 maart 2021

Segbroek College Schaatsers vieren feest

 

De schaatsers van het Segbroek College hadden afgelopen week weer eens wat te vieren.

Helaas geen kampioenschap deze keer, want net als vorig jaar gingen de landelijke SPA-wedstrijden (ScholenPloegAchtervolging) niet door vanwege de Covid-19-maatregelen.

Deze keer was het dubbel feest; de trainer J.P. Tensen is (15 maart) 70 jaar geworden en hij is dit jaar ook al 20 jaar de motor achter de Segbroek schaatsploeg. Uit handen van Floor, een van de Segbroek schaatsers, mocht Jan Pieter (beter bekend als JP) dan ook een prachtig cadeau ontvangen; een mooi paar nieuwe schaatsen ter waarde van meer dan € 500,00. Dit bedrag is bijeengebracht door de Segbroek schaatsgroep, “oud” Segbroek schaatsers en ouders. Ook heeft Oomssport een bijdrage geleverd om de wens van JP in vervulling te laten gaan.

Onder andere door de tomeloze inzet van JP, staat er ieder jaar weer een goed getrainde schaatsgroep op het ijs en worden er veel wedstrijden gewonnen door deze enthousiaste schaatsers. Als de SPA-wedstrijden in 2020 waren doorgegaan, was de kans groot geweest dat het Segbroek College voor de vijfde keer op rij “de beste schaatsschool” van Nederland was geworden.

Gelukkig was het dit jaar mogelijk het sponsorschaatsen voor Local Heroes door te laten gaan. De schaatsers en trainers hebben, nadat dhr. Jaap den Hoop Scheffer het startschot had gegeven, daarvoor op vrijdag 19 maart 45 minuten lang op vrijdag 19 maart hun rondes gereden. Er werd een geweldig recordbedrag van € 2600,- bij elkaar geschaatst.

Met trost kon JP een cheque overhandigen aan Jaap en mevrouw de Hoop Scheffer, die naast echtgenote van Jaap, ook ambassadeur is van Local Heroes. Een mooie sportieve afsluiting van het Segbroek Schaatsseizoen.

Frank Herrebout (medetrainer Segbroek schaatsers)

Nieuws