Zoek

Segbroek College voor de 3e maal Nederlands kampioen debatteren VMBO

23 april 2024

Het VMBO-debatteam van onze school is afgelopen vrijdag weer kampioen geworden. En dat voor de derde maal op rij! Winnen is al een hele prestatie, laat staan dat je dat drie jaar achter elkaar doet! 

Afgelopen vrijdag was de grote toernooidag in het Revius Lyceum in Doorn. Het team ging er met de begeleidende docenten, meneer Jacobs en mevr. Kemper met het schoolbusje naar toe. Er werden debatten gevoerd over de volgende stellingen:

  1. Gymlessen op school moeten door militairen worden gegeven
  2. Elke politicus moet een week per jaar meelopen met een leerling op een vmbo-school

Deze konden van te voren worden voorbereid. Tot slot was er een stelling die de teams niet van te voren wisten: "Pesters moeten een taakstraf krijgen."

Bij beide stellingen moesten onze leerlingen een standpunt verdedigen waarbij ze persoonlijk precies het tegenovergestelde vonden. Dat was niet te merken tijdens het debat. Verdiepen in maatschappelijke onderwerpen en iets vanuit een ander perspectief bekijken zijn vaardigheden waar al onze leerlingen veel aan hebben.

Aan het eind van de dag bleek het team van het Segbroek College net als vorig jaar en het jaar daarvoor de meeste punten te hebben behaald. We zijn ontzettend trots op onze leerlingen en begeleiders!

In de aflevering van 25 april van de podcast Sprekend Segbroek, hoor je teamleden Jayden (die alle drie de keren erbij was!) en Almina over hun belevenissen vertellen.

Nieuws