Segbroek College

Mediatheek

Het Segbroek College heeft op beide locatie een mediatheek die gebruikt kan worden dooralle leerlingen en docenten.Het huidige boeken-, cd- en videobestand kent ruim 11.000 ingevoerde items. Het omvat onder andere Nederlandse romans, jeugdromans en studieboeken. In de Mediatheek Klaverstraat zijn ook pop- en klassieke muziekcd's, dvd's, videobanden (verfilmde boeken, speelfilms, documentaires) te vinden. 

Vrijwel alles is uitleenbaar, maar in de mediatheek Klaverstraat is ook apparatuur aanwezig waarop een en ander ter plekke kan worden bekeken of beluisterd. De in totaal 50 computers (Klaverstraat en Goudsbloemlaan) bieden via de actuele versie van Literom-on-line informatie over interviews en recensies van de Nederlandse literatuur vanaf 1900. 

Op de tafels liggen tijdschriften, waaronder Quest, Zo Zit Dat, Onze Taal. Daarnaast is er een ruime hoeveelheid informatieve vakbladen en een scala aan voor leerlingen relevante informatie. 

Op de thematafel tref je met grote regelmaat de laatst aangeschafte boeken. Die liggen daar niet alleen ter inzage, maar kunnen direct worden geleend. De tafel wordt ook gebruikt voor spraakmakende literaire thema's of actuele gebeurtenissen. Denk aan Schrijver in de Bieb, Boekenweek(geschenk) etc.


Uitleenregels

De beschikbare materialen zijn in beide mediatheken niet helemaal hetzelfde. Demediatheekmedewerker kan je hierover informeren. Nadat je een boek hebt uitgezocht, laat je deze registreren door de mediatheekmedewerker. De uitleentermijn van de boeken is 3 weken, daarna kun je een boek (maximaal ?x) verlengen. Je kunt dit ook zelf doen via de online catalogus (te vinden in het kader hiernaast). Op te laat inleveren van boeken staat een boete van 0,10 cent per (school)dag. Ontvang je van de administratie een herinneringsbrief, dan betaal je ook daarvan de (porto)kosten. Je kunt pas weer nieuwe boeken lenen als je je boetes hebt betaald. Op de lijsten buiten het lokaal van de mediatheek kun je ook elke week zien of je te laat bent met boeken inleveren(attentielijst). Verlengen van boeken kan bij de mediatheekmedewerker maar ook via de online catalogus via de website van het Segbroek College. Daar kun je inloggen in “mijn Auraspace”. Dat kan alleen als je nog niet te laat bent met het inleveren van je boek; anders moet je eerst even langs de mediatheekmedewerker.Naslagwerken zoals woordenboeken kunnen niet worden uitgeleend maar wel in de mediatheek worden ingezien en even op school voor bijvoorbeeld een lesuur geleend worden na inlevering van sleutels, legitimatie of telefoon.
Tijdschriften kun je alleen in de mediatheek inzien.

 

Computer- en internetgebruik

In de mediatheek staan computers die gebruikt mogen worden door leerlingen en docenten.

Hierop is uiteraard het ICT-protocol van toepassing. Verder is belangrijk:

-           Het gebruik van de computers en internet is echt alleen bedoeld voor schoolwerk.
            Dit  betekent dat je nooit bezig kunt zijn met privézaken, geen games/spelletjes
            speelt en geen websites bezoekt met bijvoorbeeld gewelddadige, racistische of andere
            ongepaste inhoud.
-           De mediatheekmedewerker kan altijd meekijken op je scherm 
            en wanneer blijkt dat je niet houdt aan deze regels, zal je gebruik beëindigd worden 
            en moet je de mediatheek verlaten.
-           Je logt altijd in met je eigen login-gegevens. Geef deze gegevens nooit aan een ander!
-           Je mag samenwerken achter een computer maar wie inlogt, is ook verantwoordelijk 
            voor goed gebruik van de computer. 


Printen

Het printen van je werk is niet gratis. Dat geldt ook voor je profiel- en sectorwerkstukken.Je betaalt per zwart-wit printje € 0,10. Een kleurenprint is € 0,20.Wat je daarbij ook nodig hebt is je pasje of je persoonlijke pincode (inloggen op de Segbroeksite).Daarmee kun je aan het werk op de printer. De kosten van je printjes worden automatisch aan je account toegeschreven. Verder verkopen wij Insteekmapjes voor 10 ct en Oortjes voor € 1,50