Segbroek College

Uitwisseling China

Het Segbroek College is onlangs benaderd door Jialei&co. Deze organisatie staat voor het excellent uitgroeien van scholieren in een internationale omgeving en wordt geleid door Rosanne Severs en Nelleke Bos. Zij ondersteunen Nederlandse scholen bij uitwisselingen met China. Wij denken dat zij ons een unieke kans kunnen bieden en informeren u/jullie daarom graag over dit project!

De WIJSreis naar Jiaxing, een stad gelegen tussen Shanghai en Hangzhou, zal plaatsvinden van 26 april t/m 5 mei 2013. De reis wordt aangeboden voor leerlingen van 4 Havo en 4 en 5 VWO. Het Segbroek College heeft internationalisering hoog in het vaandel staan en China is in onze ogen een uitstekende ervaring voor de ontwikkeling van uw zoon of dochter.

De leerlingen zullen worden ondergebracht in een geselecteerd gastgezin en de reis zal worden begeleid door Jialei&co en in ieder geval één docent van het Segbroek College. In China zullen de leerlingen niet alleen deelnemen aan een Chinees lesprogramma op de middelbare school in Jiaxing, maar ook samenwerken en onderzoek doen met een Chinese buddy over het thema ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’. Tijdens de WIJSreis staat interactie met de Chinese buddy, de familie, en de school centraal. Ook is in het programma een MVO bedrijvendag verwerkt en zullen de leerlingen een bezoek brengen aan het consulaat in Shanghai. Op die manier krijgen zij een goed beeld van het land en zijn mogelijkheden. Uiteraard zal er ook tijd zijn voor culturele bezienswaardigheden en ontspanning. Kortom, een alles omvattend programma.

Daarnaast neemt de leerling ook deel aan het programma met de Chinese leerlingen in Nederland later dit jaar: het gaat hier immers om een uitwisseling. Dat betekent ook dat de Chinese leerlingen bij deelnemende leerlingen in huis zullen logeren.

Voor deze unieke reis zijn dit jaar zijn maximaal 25 plaatsen beschikbaar. Omdat wij denken dat het enthousiasme groot zal zijn, zullen wij (Jialei en Segbroek) met elke leerling een gesprek voeren en kijken naar de motivatiebrief die leerlingen van te voren moeten inleveren. Het is vanzelfsprekend dat een leerling er cijfermatig goed voor moet staan om in aanmerking te komen voor de uitwisseling.

De kosten voor de reis zijn € 1995 euro per leerling. In deze prijs zijn zowel het interculturele als MVO-lesprogramma verwerkt, als de kosten van een vlucht, visum, eten etc. Momenteel is school met JiaLei bezig om te kijken of er subsidies mogelijk zijn. Een betalingsregeling is eventueel  mogelijk.

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn, kunt u uiteraard contact opnemen met mevrouw C. Huisman.

Ni hao! Afgelopen maandag was de voorlichtingsavond over de uitwisseling met China (26 april t/m 5 mei). De organisatie JiaLei gaf een enthousiaste presentatie voor een aantal belangstellende leerlingen en ouders. Geïnteresseerden die niet aanwezig konden zijn, maar wel graag de informatie willen ontvangen, kunnen zich tot uiterlijk dinsdag 29 januari melden bij mevr. Huisman. De motivatiebrief mag tot en met donderdag 31 januari ingeleverd worden.