Segbroek College

Chinezen bezoeken het Segbroek College

Dinsdagavond 11 februari was het eindelijk zover! Onze Chinese gasten kwamen aan in Nederland. Elf leerlingen en hun begeleider, mevrouw Li Xiaohui verblijven acht dagen bij ons.
Onze leerlingen hadden een buffet van huisgemaakte Hollandse spijzen klaargezet, boerenkool, pannenkoeken, haring, soesjes, zuurkool met worst, kwarktaart en snert van onze eigen mevrouw Chong, wat wil een mens nog meer!
Op woensdag begonnen we het eerste uur op school. Daarna werden we op het stadhuis ontvangen door de wethouder, mevrouw Van Engelshoven. Een eerste hoogtepunt voor onze Chinese gasten, "...wanneer ontmoet je nu een van de leiders, toch maar een keer in je leven!" zo werd er verzucht.
Daarna was het de hoogste tijd voor koffie met appeltaart. In de middag werden we rondgeleid door onze eigen meneer Kerstholt.
Vandaag, 13 februari, was het tijd voor Amsterdam. Om half negen vertrokken we met trammetje drie, als haringen in een ton, naar CS en daarna per trein naar de hoofdstad.
Onze begeleider vanuit Jailei, Danny, stond ons op te wachten zodat we direct konden inschepen. Per rondvaartboot deden we een eerste verkenningstocht door Amsterdam. Daarna was het de hoogste tijd voor de lunch, de Chinese gasten wisten wel raad met een grote puntzak friet mét! En voort gingen we weer, te voet ditmaal, naar het Van Goghmuseum.
Morgen wacht hen een dag meelopen op het Segbroek.

bez_chin_1.jpg 
bez_chin_2.jpg

Een dagje Segbroek!
Onze Chinese gasten bezochten vandaag de lessen van hun buddy's. Een lesje poëzie van mevrouw Potma gaat dan toch net iets anders dan je gewend was in China. Er waren ook lessen speciaal voor onze gasten. Meneer Ras trakteerde hen op een muzikale reis door onze cultuur, van Anouk tot Hazes en als klap op de vuurpijl zongen de Chinese leerlingen het refrein van Oh, oh Den Haag uit volle borst.
Daarna was het tijd voor een les fotografie van mevrouw Zweerts, de resultaten komen voorzien van een gezamenlijke tag op Instagram. Vervolgens gingen we te voet naar de Goudsbloemlaan voor de sportieve afsluiting van de week, onder leiding van de heer Mooibroek gingen we de uitdaging aan: tafeltennissen en badmintonnen tegen Chinezen is vragen om moeilijkheden. Onze eigen leerlingen hielden zich staande. Ook het basketbal viel goed in de smaak bij iedereen.
En toen....weekend!!!!  


Adresgegevens

Klaverstraat 7
2565 BT Den Haag
tel. 070-363 49 40
info@segbroek.nl

Goudsbloemlaan 131
2565 CR Den Haag
tel. 070-363 34 39

facebook.png  twitter.png