Segbroek College

Segbroek Muziek: een muziekopleiding op je middelbare school.

MP4_in_Supermarkt-59.jpgVolg ons!

 facebook.png twitter.png youtube-logo.png Soundcloud.png instagram_PNG10.png

Droom jij van een loopbaan in de muziek of wil je uitvinden of het iets voor je is?
Dan is Segbroek Muziek echt iets voor jou!

Tijdens het 4- of 5 jarig talentprogramma
Segbroek Muziek...

… krijg je bandcoaching;

… leer je akkoorden spelen op keyboard en gitaar;

… leer je improviseren;

… leer je muziektheorie;

… maak je je eigen muziek met Garageband en Logic;

… treed je heel vaak op!!

Kortom: een complete muziekopleiding op je middelbare school!


Onze partners      47165_124691400914242_2510774_n.jpg   KC-logo-NL-zwartoptransparant.png  logo-KOO.jpg

Kosten
De kosten voor het TalentProgramma Segbroek Muziek bedragen E 520,- per jaar. Dat is maar 16,25 per week!
Je krijgt hiervoor: 1,5 uur les buiten school bij een van onze partners en 2 lesuren op school, extra begeleiding en faciliteiten.

Aanmelden
klik hier voor uitleg over het aanmelden voor Segbroek Muziek

Contact
Heb je vragen?
mail dan naar dhr. de Boer (boe@segbroek.nl) of dhr. Ras (ras@segbroek.nl)


Uitgebreide informatie

Van Basis naar Eigenheid

De opleiding Segbroek Muziek duurt 4 of 5 jaar en bestaat uit een basis- en examentraject. Het basistraject (onderbouw) bestaat uit drie jaren, waarvan het eerste jaar een oriëntatiejaar is.
Na het basistraject kun je kiezen om nog 2 jaar het examentraject (bovenbouw) te volgen. In de bovenbouw kun je Segbroek Muziek mee laten tellen voor het eindexamenvak Muziek op de MAVO, HAVO en VWO.
 

Basistraject Onderbouw

In jaar 1 t/m 3 werk je aan je algemene muzikale vaardigheden. Dit doe je door samen met de andere leerlingen uit Segbroek Muziek modules te volgen bij Ready to Play (in Musicon), van het Koninklijk Conservatorium en van docenten van Koo.

Daarnaast volg je op het Segbroek enkele ondersteunde vakken zoals theorie, Garageband en liedbegeleiding.

Een beschrijving van de modules en ondersteunende vakken is verderop te lezen. Na 3 jaar heb je een goede muzikale basis en veel ervaring in het samen muziek maken.
 

Examentraject Bovenbouw

In jaar 4 en 5 werk je toe naar het eindexamen. Aan het eind van het 4e jaar wordt je band samengesteld. In het laatste jaar blijf je als band bij elkaar en schrijf je met elkaar een single. Deze wordt opgenomen in een studio en uitgevoerd op het examen. Daarnaast speelt ook elk bandlid een eigen geschreven stuk. 
In de Bovenbouw ontwikkel je jezelf als muzikant en kun je naar een auditie voor bijvoorbeeld Conservatorium of Popopleiding toewerken.

Segbroek_Muziek_Presentatie1_1314-132.jpg

Beschrijving externe modules Segbroek Muziek

Ready to Play

Hier volg je bandcoaching. Je krijgt les van bekende muzikanten uit de Haagse muziekscene zoals bijvoorbeeld Janneke Nijhuis (the Deaf, The Indien, Smutfish) en Michael Baumgarten (Soul Sister Dance Revolution), Bella Hay (Tears & Marble). In verschillende modules werk je met je band aan samenspel, songwriting, videoclip maken, unplugged spelen en jammen.

Koninklijk Conservatorium

De modules op het Conservatorium staan in het teken van componeren en improviseren in verschillende muziekstijlen. Daarnaast leer je op andere creatieve wijze muziek te maken.

Je krijgt les van de bekende Haagse muzikant Robin Brock (o.a. bekend van het tv programma Golden Oldies en Machien Makes Man)


Koo

Hier volg je slagwerkmodules zoals bijvoorbeeld Djembé. Uiteindelijk eindig je in het 3e jaar met een Latinensemble.
De lessen worden gegeven door de bekende slagwerker Ferdinand van Duuren.

 

De ondersteunende vakken op het Segbroek College:

Theorie

Hier leer je op praktische wijze alles over muziektheorie. Een goede theoretische basis is belangrijk voor bijvoorbeeld het schrijven van eigen nummers en het improviseren. Behalve het noten lezen werk je ook aan je akkoordenkennis en geef je presentaties over verschillende onderwerpen.

Liedbegeleiding

Hier leer je akkoorden te spelen op het keyboard en gitaar. Je leert jezelf of een ander te begeleiden bij een liedje. Uiteindelijk schrijf je je eigen nummer en maak je daar een opname van.

 

BditU5AIgAA32tl.jpg-large.jpeg

Garageband

Garageband is een computerprogramma om muziek op te nemen. Je leert met dit programma te werken om zo je eigen muziek op te nemen.Neem voor informatie contact op met een Segbroek Muziekcoördinator:

dhr. Ras (ras@segbroek.nl) of dhr. De Boer (boe@segbroek.nl)