Segbroek College

TheaterPlan

segbroek-theater-klas-1-17_10.jpg

 

Theater en school: een gouden combinatie 

Ben je enthousiast over toneelspelen? Wil je spelen, regisseren, schrijven en nog veel meer?? Dan is TheaterPlan een goede eerste stap naar misschien wel een professionele toekomst in het theater.

Bij TheaterPlan ben je drie uur per week met theater bezig, zowel praktisch als theoretisch. Je krijgt lessen in het maken van theater op allerlei gebieden: acteren, regisseren, decorontwerp en schrijven komen aan de orde. Daarnaast ga je ook verschillende voorstellingen bezoeken.
 
TheaterPLan werkt  samen met KOO. Dit cultuurcentrum verbindt haar "naam" aan TheaterPlan. Behalve met KOO wordt ook samengewerkt met het,Nationale Theater (Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui) en NTjong. Naast het bezoeken van theatervoorstellingen ga je ook in deze theaters kijken naar andere aspecten die te maken hebben met een voorstelling, zoals de techniek (licht, geluid) en het kledingmagazijn/pruikenatelier.

In het eerste jaar ligt de nadruk op spelplezier en het leren acteren. Je leert een rol te spelen (stemgebruik, mimiek). Het jaar wordt afgesloten met een eigen voorstelling.

In de volgende jaren ga je je verbreden en verdiepen. Elk jaar wordt weer afgesloten met een eigen voorstelling met dát verschil dat je in het derde jaar de voorstelling ook helemaal zelf maakt (schrijven, regisseren, spelen, decor ontwerpen, kleding bepalen, etc.).

In de bovenbouw kan je kiezen of je de TheaterPlanlessen als schoolvak mee laat tellen voor je eindexamen. Naast het maken van voorstellingen ga je in de bovenbouw dieper op het vak theater in, je werkt aan je persoonlijke theaterontwikkeling en bereid je voor op het beroepsveld theater.
 
Hier kun je meer lezen over de inhoud van de eerste drie leerjaren van TheaterPlan. Hier over de inhoud van de bovenbouw.

Om toegelaten te worden tot TheaterPlan hoef je geen auditie te doen Er komt wel een kennismakingsmiddag. Ervaring met toneelspelen is niet nodig. Wij zoeken vooral enthousiaste leerlingen die graag willen leren en groeien in hun spel.
 
 
Kosten
De kosten voor TheaterPlan bedragen €520 per jaar. Daarnaast zijn er nog kosten (€67.50) voor theaterbezoeken.

Contactgegevens
Algemeen coördinator: mevrouw M.J. Koekenberg
Conrector: de heer L.J. Arts

Beiden bereikbaar via tel.nr. 070 3634940

Aanmelden schooljaar 2020-2021
Kijk voor meer informatie over de aanmeldprocedure op de aanmeldpagina.