Zoek

GSA

Wie zijn we?

De GSA (Gender & Sexuality Alliance) op het Segbroek bestaat uit ongeveer 25 leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen, die allemaal vinden dat iedereen op onze school de vrijheid moet hebben om te kunnen zijn wie die wil zijn. Wie je bent, dat bepaal je helemaal zelf! Want niet iedereen herkent zich in de traditionele man-vrouw verdeling. Dat is niet erg, want wat mannelijk of vrouwelijk is bepaal je gewoon zelf! Niet iedereen voelt zich thuis in het vakje ‘homo’ of ‘hetero’. Sommige mensen vallen vooral, of alleen maar op vrouwen, anderen vooral, of alleen maar op mannen. Weer anderen maakt het niet uit wat of wie je bent: als er maar een klik is. Sommige mensen vallen op niemand en weer anderen worden verliefd op meerdere mensen tegelijk. Maakt het uit? Natuurlijk niet! Iedereen moet kunnen zijn wie die wil zijn. Het Segbroek is een openbare én inclusieve school. De GSA draagt bij om de school nog inclusiever te maken. 

Wat doet de GSA?

Iedere maand komt de GSA een keer bijeen. De precieze data vind je onder de tekst. Tijdens zo’n bijeenkomst wisselen we ervaringen uit, bijvoorbeeld over het ‘uit de kast komen’, de reacties van vrienden en/of ouders daarop en allerlei andere LHBTIQ+ gerelateerde onderwerpen. De roze koeken zijn inmiddels traditie geworden tijdens deze bijeenkomsten :). 

Ook bespreken we tijdens deze bijeenkomsten welke acties er op Paarse Vrijdag georganiseerd kunnen worden. Of tijdens de Week van het Respect of de Day of Silence. We proberen onze GSA met zulke acties zichtbaar te maken in de school en zo een steentje bij te dragen aan (nog) meer inclusiviteit op school.

Aanmelden voor een bijeenkomst?

Vind je het leuk om een keer langs te komen bij een GSA-meeting? Stuur dan een mailtje naar gsa@segbroek.nl. Wij informeren je dan op de dag zelf in welk lokaal de meeting plaats zal vinden. 

De data van de bijeenkomsten in 2022-2023:

maandag 10 oktober 2022

dinsdag 8 november 2022

woensdag 7 december 2022

donderdag 19 januari 2023

maandag 20 februari 2023

dinsdag 21 maart 2023

donderdag 11 mei 2023

woensdag 7 juni 2023