Zoek

Pre-gymnasium groep 8

Zit je in groep 8 en ga je volgend jaar waarschijnlijk naar het vwo?

Dan kun je een extra uitdaging aangaan bij het pre-gymnasium op het Segbroek College! Het is niet zomaar een programma voor slimme vwo-leerlingen. Ben jij iemand die zowel eigenwijs als kritisch is en wel van een uitdaging houdt? 

 

Het Segbroek College is op zoek naar wereldverbeteraars, onderzoekers en ontwerpers. Als jij altijd al eens een eigen raket hebt willen bouwen en lanceren, over Griekse helden hebt willen leren, geïnteresseerd bent in geschiedenis of het leuk vindt om ingewikkelde vraagstukken op te lossen, dan ben je op het Segbroek College aan het juiste adres! 

 

De volgende workshops worden aangeboden:

Workshops

Korte omschrijving

Design & 3D printing 

Programmeren van Microbit en hiermee een kleine auto over een parcours laten rijden.

Werken met het tekenprogramma Onshape en het ontwerpen van een klein (3D-)product dat uitgeprint zal worden met een 3D-printer.

Griekse helden

Leer Grieks schrijven, maak kennis met enkele Griekse helden verhalen en creëer jouw eigen held.

Bouw je raket!

Treed in de voetsporen van Neil Armstrong en ga met je eigen raket op ruimtereis. Tijdens de workshop ontwerp je je eigen waterraket, die je vervolgens bouwt en lanceert.

Ontdek het eiland van de verborgen schatten!

Er is een nieuw eiland ontdekt. Iedereen wil deze plek graag bezoeken, maar er zijn nog helemaal geen reisgidsen over gemaakt. Reis met een groep mede-avonturiers af naar het eiland en ontdek welke schatten daar verborgen liggen. Hoe ziet het eiland eruit, wat voor dieren leven er en welke mensen kom je er tegen? Denk, praat, teken, kleur en schrijf mee aan de eerste unieke reisgids over het eiland van de verborgen schatten.

De oudheid: rare Romeinen, egoïstische Egyptenaren en gekke Grieken!

Mummies, hiërogliefen, gladiatorengevechten, mythen, de voorbeelden zijn eindeloos. De oudheid zit boordevol historische klassiekers! Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar mooie voorbeelden die ook onze hedendaagse wereld nog beïnvloeden.

Beschermers van de Noordzee

Tijdens deze workshop maak je kennis met onze Noordzee. Wie zijn eigenlijk haar bewoners en hoe zien die eruit? Wie eet wie? En hoe kunnen we de Noordzee schoon en klimaatbestendig maken? Allemaal vragen waar je tijdens deze workshop een antwoord op zal krijgen, zodat jij onze mooie Noordzee kan helpen beschermen. We bestuderen ook zeedieren tijdens een snijpracticum.

 

In de maanden januari tot en met maart volg je op donderdag van 13.00 tot 15.00 uur lessen op het Segbroek College. Na de afsluiting ontvang je een certificaat voor deelname aan het pre-gymnasium.

 

Het pre-gymnasium voor groep 8 vindt plaats op:

Donderdag 18 januari 2024 13.00 - 15.00 uur

Donderdag 25 januari 2024 13.00 - 15.00 uur

Donderdag 1 februari 2024 13.00 - 15.00 uur

Donderdag 29 februari 2024 13.00 - 15.00 uur

Donderdag 7 maart 2024 13.00 - 15.00 uur

Donderdag 14 maart 2024 13.00 - 17.00 uur (inclusief plenaire feestelijke afsluiting in de aula in het bijzijn van ouders/verzorgers en leerkrachten van groep 8)

 

Interesse?

Je bent met een voorlopig havo/vwo of vwo advies van harte welkom om mee te doen met het pre-gymnasium.

 

Ook leerlingen die vorig schooljaar het pre-havo of pre-gymnasium programma van groep 7 hebben gevolgd, zijn van harte welkom om mee te doen met het pre-gymnasium programma van groep 8.

 

Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Geef je daarom snel op via jouw meester of juf! Dit kan uiterlijk op 18 december. Jouw leerkracht zal je aanmelden voor het pre-gymnasium bij de teamleider onderbouw vwo, Denise van der Wees (wes@segbroek.nl). 

 

Belangrijk is dat ook jouw top 6 (voorkeuren) bij aanmelding wordt doorgegeven.