Zoek

Mediatheek

MEDIATHEEK

Het Segbroek College heeft op beide locaties een mediatheek die gebruikt kan worden door de leerlingen en collega’s. Het huidige boekenbestand kent ruim elf duizend ingevoerde items. Naast Nederlandse romans, zijn er ook vertaalde werken, jeugdboeken en studieboeken te lenen. Ook kan je hier luisterboeken lenen. Er liggen verschillende tijdschriften en ook veel informatieve boeken. Het aanbod in beide locaties is niet geheel hetzelfde. De mediathecaris kan je hier meer over vertellen.

We hebben een thematafel, waarop vaak de nieuw aangeschafte boeken liggen. Deze kan je direct lenen als je er interesse in hebt. De tafel wordt ook gebruikt voor spraakmakende literaire thema’s of actuele gebeurtenissen, bijvoorbeeld het Boekenweekgeschenk of een schrijver die op bezoek komt.

 

Uitleenregels

Als je een boek hebt uitgezocht, laat je deze registreren door de mediathecaris. Je kan een boek 3 weken lenen, daarna kun je het boek maximaal vier keer verlengen. Dit kan je ook zelf doen via de catalogus of de AURA-app, dit kan alleen als de inleverdatum nog niet is verstreken. Je kan voor meerdere vakken tegelijk een boek lenen. Tijdschriften kunnen alleen worden ingezien bij de mediatheek.

Ben je te laat, dan moet je een boete betalen. Per schooldag te laat komt er € 0,10 bij. Wanneer je te laat bent, krijg je na dag 5 van de administratie een mail. Dit wordt herhaald, tot je je boek inlevert. Ook kan je geen nieuwe boeken lenen, tot je je boete hebt betaald.

 

Computer- en internetgebruik

In de mediatheek staan devices die gebruik kunnen worden door de leerlingen. Het ICT-protocol is hierop van toepassing. Verder zijn er de volgende regels:

 • Het gebruik van de devices is alleen bedoeld voor schoolwerk. Privézaken, games en websites bezoeken met ongepaste inhoud, doe je dus niet op een schoolapparaat.

 • De mediatheekmedewerker kan altijd meekijken op je scherm. Bij het niet naleven van de regels, zul je gebruik beëindigd worden en moet je de mediatheek verlaten.

 • Inloggen doe je altijd met je eigen gegevens. Geef deze gegevens nooit aan een ander.

 • Samenwerken mag. Degene die inlogt, is verantwoordelijk voor het goed gebruik van het device.

 

Printen

Soms moet je wat printen. Dit is echter niet gratis. Ook voor de werkstukken moet je betalen. Per zwart-wit geprint blad, betaal je € 0,10. Voor een kleurenprint moet je € 0,20 betalen. Aan de balie moet je minimaal
€ 0,50 op je account zetten om te kunnen printen. Dit kan alleen met een pinpas. Heb je niets op je account staan, kan je ook niet printen.

Als je wil printen, dan kan je dat doen door je pasje op de printer te leggen. Of je persoonlijke pincode in te vullen. Deze kan je inzien door in te loggen op de website. Je haalt de documenten uit de wachtrij. De kosten worden automatisch aan je account toegeschreven

 

Te koop

Voor sommige vakken heb je oortjes nodig of moet je verslag worden ingeleverd in een snelhechter. Deze kun je ook bij de mediatheek kopen. De snelhechter kost € 0,10 per stuk. Oortjes zijn € 2,-. Alles moet worden gepind.


Online catalogus
In de online catalogus kan je zoeken naar boeken die de mediatheek heeft. Via mijn AURA-space log je in en kan je met je schoolaccount de boeken bekijken en verlengen.

 

AURA-app
Je kan ook de AURA-app downloaden (via de Play Store of de App Store). Hiermee kan je de catalogus bekijken en jouw boeken reserveren en verlengen.

 

Boekenlijsten
Je kan via www.lezenvoordelijst.nl ook kijken naar interessante boeken en onderwerpen die bij jou aansluiten. Daarnaast zijn er verschillende regels voor de bovenbouw voor het lezen voor de boekenlijst. Dit is opgenomen in een apart bestand.

SEGBROEK LITERATUURLIJST BOVENBOUW

 

Regels
Natuurlijk gelden dezelfde algemene schoolregels bij de mediatheek. Dit is een ruimte om te lezen, te studeren en informatie te zoeken. Daarnaast is het belangrijk:

 • Hinder anderen niet door lawaai te maken. Het moet een rustige ruimte zijn. Fluisteren is de enige optie.

 • Zorg dat je alleen bezig bent met schoolzaken.

 • Laat alles weer netjes achter en maak geen rommel.

 • Meld je af van het device en schuif je stoel aan.

 • Drinken en eten doe je niet in de mediatheek. Dus ook geen kauwgom.

 • Telefoongebruik is alleen toegestaan wanneer dit noodzakelijk is.

 • Er wordt niet gebeld in de school, dus ook niet in de mediatheek.

 • Fotograferen en het maken van video’s in de school is verboden. Zo ook in de mediatheek.  

Openingstijden

Maandag.       8:15-16:00

Dinsdag           8:15-16:00

Woensdag      8:15-16:00

Donderdag    8:15-16:00

Vrijdag            8:15-16:00