Zoek

We leggen de rode loper voor je uit

Word je enthousiast van toneelspelen? Wil je spelen, regisseren, schrijven en nog veel meer? Dan is het TheaterPlan een mooie eerste stap naar misschien wel een professionele toekomst in het theater. 

Je krijgt lessen in het maken van theater op allerlei gebieden: acteren, regisseren, decorontwerp en schrijven. Daarnaast ga je ook verschillende voorstellingen bezoeken.

Het TheaterPlan werkt samen met het KOO. Naast KOO wordt er ook samengewerkt met het Nationale Theater (Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui) en NTjong.

In het eerste jaar ligt de nadruk op spelplezier en het leren acteren. Je leert een rol spelen en je stem en mimiek te gebruiken. Je sluit het jaar samen af met een zelfgemaakte voorstelling.

In de volgende jaren ga je je verbreden en verdiepen. Elk jaar wordt weer afgesloten met een eigen voorstelling met dát verschil dat je in het derde jaar de voorstelling ook helemaal zelf maakt (schrijven, regisseren, spelen, decorontwerpen, kleding bepalen, etc).

In de bovenbouw HAVO en VWO kun je kiezen of je de lessen van het TheaterPlan als schoolvak mee laat tellen voor je eindexamen. Naast het maken van voorstellingen ga je in de bovenbouw dieper in op het vak theater. Je werkt aan je persoonlijke theaterontwikkeling en je bereidt je voor op het beroepsveld theater.

Om toegelaten te worden tot het TheaterPlan hoef je geen auditie te doen. We houden wel een kennismakingsmiddag. Ervaring met toneelspelen is niet nodig. We zoeken vooral enthousiaste leerlingen die graag willen leren en groeien in hun spel.

Wat kost het?
De kosten voor het Talentprogramma theater bedragen € 520 per jaar. Daarnaast zijn er nog kosten (€ 67.50) voor theaterbezoeken.

Contactgegevens:
Algemeen coördinator: mevrouw M.J. Koekenberg

Bereikbaar via tel.nr. 070 – 36 34 940 of theaterplan@segbroek.nl

Volg ons ook op Facebook en Instagram!

Aanmelden

Theaterplan afbeelding
Theaterplan afbeelding 2