Segbroek College

Technologisch Design

Technologisch Design

Een vak apart voor doordenkers

 

Denken en doen samen in één vak.

Ben je een echte bèta en houd je van design?

Ben jij thuis degene die alle technische dingen aansluit, of zou je je eigen hovercraft willen maken? Altijd al willen weten hoe je je eigen longboard kan bouwen?

Technologisch Design is dan de manier om op je middelbare school praktisch en onderzoekend bezig te zijn met techniek en ontwerpen!

 

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met technologische problemen, je doet onderzoek en je maakt je eigen ontwerpen. Je werkt individueel of in groepen aan oplossingen voor complexe uitdagingen. De opdrachten zijn het eerste jaar voornamelijk praktisch. In de latere jaren moeten de leerlingen veel meer onderzoek doen en tot een technische oplossing komen.

Bij het ontwerpproces komen veel vakken zoals tekenen, wiskunde, natuurkunde , informatica, techniek, economie, scheikunde en biologie samen. Je leert vaardigheden als zelfstandig werken en het analyseren van problemen die je tegen komt bij projecten. 

Onze partners

MBO techniek, TU delft, Haagse Hogeschool, Gemeente Den Haag, diverse bedrijven, Beta Platform en TNO

Kosten

Als je kiest voor Technologisch Design vragen wij daarvoor een eigen bijdrage van €262,50

Contact

Heb je interesse in het keuzevak Technologisch Design? Heb je vragen over de voorwaarde voor toelating? Mail dan naar dhr. Buitenhuis but@segbroek.nl of dhr. van de Schilde scd@segbroek.nl

 

 12322977_10153720026784757_5591461208280346504_o.jpg